Comentarii pe articolul E-recrutement: Avantajele si limitele preselectiei online


Discutii asupra articolului

Mihaita Repezis la 30 Octombrie 2007, ora 16:19
Discutii asupra articolului
Sau dragi angajatori nu mai respingeti CV, exista aceasta posibilitate in aplicatiile online, dar nu o folositi va rog! Bucurati-va ca primiti aplicatii, inseamna ca aveti raspuns la doleantele dvs. nu jigniti prin folosire butonului rosu "compania a respins CV", se vede foarte urat si denigrati compania recrutoare ptr. care lucrati, in plus de asta angajatul nu va mai aplica in veci la aceea companie, si cine pierde? Angajatul sau clientul companiei de recrutare? Parerea mea...
Badoiu Oana-Cristina la 30 Octombrie 2007, ora 18:11
Mihaela, ai dreptate.As vrea sa le recomand recrutorilor sa me spuna mai multe despre ceea ce presupune acel job pentru care am optat.Azi mi-am pierdut vremea la un interviu in care am aflat cu totul altceva decat scria in prezentarea postului.Stiti vorba aceea: "Timpul inseamna bani".
Oana Grosu la 30 Octombrie 2007, ora 18:36
D-soara Badoiu si d-le Repezis, permiteti-mi sa va lamuresc. Simpla aplicare a butonului rosu nu inseamna in nici un caz ca va jignesc, ci pur si simplu ca din 1728374374 de CV uri pe care le primesc ca aplicatie pentru un job, le selecteaza pe cele care se potrivesc responsabilitatilor postului resp. Cat despre "Bucurati-va ca primiti aplicatii"... scuzele mele...dar pina la urma cine cauta un job? Dvs. sau cel care recruteaza? Asa ca inainte sa faceti acuze nefondate, puneti-va in pielea celui care recruteaza. Pentru recrutori nu este o bucurie sa primeasca sute de aplicatii care nu au legatura cu postul resp.(ar putea fi un motiv f bun pt respingere, nu?). Nu cantitatea e importanta ci mai degraba calitatea, deci nu ar trebui sa va simtiti jigniti daca vedeti mesajul "compania a respins CVul" care daca ar fi sa ma raportez la replica altui domn inseamna un raspuns deja pentru candidatura respectiva, nu ? O alta "problema" ... daca ati aplicat pt un post si ati sustinut interviul pt alt post, inseamna poate ca recrutorul a considerat dupa citirea aplicatiei ca sunteti potrivit pentru alt post, dar in urma interviului sa se decida in favoarea altui candidat mai bun. Deci nu e pierdere de timp, ci doar o alta oportunitate. Dar cum noi romanii stim doar sa ne plangem, nu ma mira comentariile de mai sus. Nu zic ca nu exista si uscaturi in recrutare...dar sa incercam totusi sa ne analizam si pe noi insine obiectiv... ca pina la urma "time is money" Acesta a fost punctul de vedere al unui recrutor .Numai bine tuturor!
Verginia Giumba la 30 Octombrie 2007, ora 22:37
De obicei responsabilitatile postului sunt total diferite de ceea ce se cere in anunt.Mai mult de atat, foarte des la primul interviu ai de-a face cu recrutori foarte tineri care nu au nici o legatura cu firma anagajatoare si au pretentia ca dupa 2 intrebari si-au format deja o parere avizata despre tine, cand de fapt nu ai apucat sa spui absolut nimic relevant despre tine sau despre postul in cauza.Am senzatia ca angajatorii isi doresc prea repede sa devina "moderni"si nu verifica pregatirea recrutorilor pe care-i angajeaza sa le selectioneze personalul.Ca un exemplu simplu,o persoana respinsa de acestia dupa 2 minute de discutii in care au avut loc mai mult schimburi de amabilitati,au catalogat candidatul drept nepotrivit, insa dupa 15 minute de discutii directe cu angajatorul acesta a solicitat pastrarea candidatului.Atentie deci angajatori pe cine platiti si pentru ce. Riscati sa pierdeti oameni foarte buni din cauza acestor " profesionisti".

  Inapoi la articolul E-recrutement: Avantajele si limitele preselectiei online

Setari Cookie-uri