Comentarii pe articolul Salarii de 3.500 de euro pentru medicii din Romania care lucreaza la privat


Salarii in domeniul medical invers proportionale cu actul in sine

Iolanda Rosca la 23 Iulie 2008, ora 10:29
Salarii in domeniul medical invers proportionale cu actul in sine
Tangent la acest subiect - ce parere aveti despre medicii din policlinici private care taie doar chitante de plata si care nu se obosesc sa consulte un pacient si dupa 5 minute declara cu seninatate ca nu stiu ce afectiune poate fi, trimitand pacientul la alt doctor si tot asa ?
Oricum, se pare ca nu mai exista diagnosticieni si doctori care sa nu fie subjugati si dependenti de analizele de laborator si alt gen de investigatii. Cu toate acestea, pacientul este purtat pe drumuri si rezolvarea problemelor lui vine foarte tarziu sau deloc in ciuda multitudinilor de clinici private.
Ca pacient sunt foarte nemultumita de actul medical si in policlinicile private si in cele de stat.
Anuta Sas la 23 Iulie 2008, ora 13:43
In Romania nu ma mai mira nimic. In conditiile in care comisarii de la CNVM au salarii de 10 mii de euro pe luna, daca un medic de familie de la tara (loc. Barsana - Maramures) castiga 3500 de euro pe luna, ce sa mai zici de medicii din domeniul privat ?! Traim in TARA LOR, muncim si platim taxe si asigurari si iar taxe si atunci cand ajungem bolnavi (Doamne fereste) suntem tarati efectiv de la o usa la alta, pe la tot felul de medici incompetenti. Mi-e rusine sa spun ca am terminat o facultate in domeniul sanatatii, in conditiile in care de pe bancile facultatilor ies medici care nici macar sa vorbeasca nu stiu. Asta au vrut medicii, salarii occidentale? Asta au. Dar mai au mult medicii din Romania pana vor ajunge la pregatirea si valoarea si mai ales daruirea celor din afara. Aici personalul medical nu stie decat sa ia spaga, sa dispretuiasca pacientul si sa se comporte cu el ca si cu un prost care habar nu are de cum ar trebui sa se deruleze actul medical.
Code Blue la 23 Iulie 2008, ora 19:59
Anuta Sas, "facultatea" in domeniul sanatatii e cumva cea de moase? Vorbesti ca o asistenta medicala sau ca o moasa complexata ca nu a fost in stare sa-si depaseasca conditia. Cit despre restul care isi dau cu parerea: o fi unii medici incompetenti dar si populatia Romaniei este foarte needucata, astfel incit multi pacienti ajung foarte tirziu la medic. Asa ca sa o lasam mai moale.
k, thnx bye
Enache Gloria la 23 Iulie 2008, ora 22:15
Eu sant medic in Spitalul Universitar si castig doar 370 euro; spital de stat si de urgenta. Am 20 ani de cind muncesc si 15 de primar. Ce zice-ti ?
Constantin Virlan la 27 Iulie 2008, ora 11:36
O fi la Maramures 3500 de euro, dar hai sa vedem lucrurile mai in amanunt putin. Cam 80 la suta din medicii de familie au in jur de 2000 de pacienti care inseamna in medie un venit de 2000 2500 de euro. E drept ca, conform sistemului sud-american, implement cu suscces la noi in tara (cu oligharhi si super bogati la un pol privilegiat si restul) au si medicii, oligharhii si super bogatii lor obtinuti prin chichite legislative sau tot felul de invarteli. Dar, revenind la restul de 80 la suta, din 2500 de euro sau acele faimoase 3500 de euro, un medic de familie trebuie sa plateasca toate cheltuielile: de personal, spatiu, cheltuieli medicale si alte cele. Pentru ca, cu scuzele de rigoare, vreau sa va reamintesc un lucru uitat: medic de familie inseamna la capitolul cheltuieli tot acel dispensar amarit urban sau rural cu toate hangaralele lui mostenite din epoca anterioara.
Acum sase luni medicilor de famile (acelor dispensare rurale sau urbane) le era alocata cam jumatate din sumele mentionate anterior. De ce credeti ca suma s-a dublat fara ca medicii de familie sa faca greva sau manifestatii. Pentru ca numarul de cereri pentru plecare in strainatate crestea alarmant de la o luna la alta. Si un sistem oricum falimentar, care direct sau indirect foloseste toate portitele pentru a trai pe seama pacientilor, era pe cale de disparitie. Oricum medicii specialisti sau privati nu pot avea interes deocamdata sa existe o medicina de famile puternica pentru ca asta ar subtia cozile de la cabinetele lor. Dar asta e alta poveste. Nu vreau sa comentez soarta medicilor specialisti sau a medicilor din clinici private . Sunt satul de un sistem care ne invrajbeste pe unii impotriva altora de 20 plus alti cincizeci de ani.
Patrut Sanda la 28 Iulie 2008, ora 12:59
Pentru Iolanda Rosca: inainte sa afirmi ceva, documenteaza-te. In strainatate nu exista nici un diagnostic pus doar clinic, adica din ceea ce discuta medicul cu pacientul; in momenul in care omul vine la medic se noteaza simptomatologia si apoi pacientul este trimis la investigatii iar diagnosticul il primeste abia in cateva zile, dupa ce s-au efectuat toate analizele necesare. Doar in Romania se mai foloseste aceasta practica; trebuie neaparat ca omului sa i se spuna ce are dupa primele 10 minute de discutie cu medicul. Si asta se intampla din cauza ca sistemul romanesc functioneaza tot ca acum 20 ani cand nu exista aparatura, din cauza ca lumea asa este obisnuita. Iar daca se intampla ca medicul sa-ti spuna ca este nevoie de un set de analize, inseamna ca medicul respectiv este incompetent, nu? Ca habar nu are sa puna un diagnostic.
Romania are exact medicii pe care ii merita. Aici nu se ajunge pe post decat prin relatii si bani; cine e de vina atunci ca cei care s-au spetit in facultate ajung sa plece dincolo si lichelele ajung sa practice meserie?
Si, in plus, aici se improasca cu noroi in toti medicii, putinii care au mai ramas si medicii tineri sunt jigniti din toate partile. Lumea nu are cultura medicala in Romania; mai nou toti se pricep la politica, fotbal si medicina ! Toti incultii se apuca sa besteleasca medicii.
Foarte bine fratilor, o sa ajungeti sa va tratati singuri sau sa mergeti pe dincolo (si sa ajungeti tot pe mana medicilor plecati de aici) daca veti continua in ritmul asta !

  Inapoi la articolul Salarii de 3.500 de euro pentru medicii din Romania care lucreaza la privat

Setari Cookie-uri