Comentarii pe articolul Decizie surpriza a BNR. Se intareste moneda nationala?


curiozitate

Radu Micu-Volkmann la 1 Noiembrie 2007, ora 10:25
curiozitate
As vrea sa stiu, chiar daca nimeni nu-mi va putea spune vreodata, daca BNR va putea sa dicteze intr-o tara in care nici politia si nici procuratura nu au nici o autoritate. Personal nu cred asta. Nu vom sti niciodata de ce scad preturile, cursul valutar, presiunea pe inflatie sau cursul Muresului. Putem doar sa banuim.
Alexandru Anitei la 1 Noiembrie 2007, ora 12:18
Banuielile mele: De ce scad: 1) Preturile. Pai nu scad. Cresc de cand ma stiu. La produse avem preturi egale sau chiar mai mari ca in EU, la servicii stam mai bine din pricina salariilor infecte. 2) Cursul valutar. Scade nu pt. ca merge economia mai bine ci pt. ca se pompeaza mrd. de Euro de catre romanii din afara. Atat timp cat salariile sunt mici aceasta tendinta va continua indiferent ce vor face guvernantii. 3) Presiunea pe inflatie. Inca nu sunt destui comercianti pe piata pt. asta. Cand e competitie scad si preturile. A vazut careva un hypermarket in faliment? Dar explodeaza doar preturile.
Marius Draghia la 8 Noiembrie 2007, ora 21:36
Corpul economiei este productivitatea iar sangele titeiul . Actual pretul titeiului e cel mai ridicat a atins 96 $ pe baril iar productivitatea este mai mica decat consumul cum sa fie economia in Romania atat timp cat nu mai avem nici o putere sa controlam pretu la titei sau energie . orce fas tras in orce colt al lumii noi il resimtim de 2 ori mai puternic.

  Inapoi la articolul Decizie surpriza a BNR. Se intareste moneda nationala?

Setari Cookie-uri