Comentarii pe articolul 50.000 de romani poseda o semnatura electronica


Primitiv

Storm Bogdan la 30 Iulie 2008, ora 10:51
Primitiv
Continuarea la titlul este: "Si doar 5000 o folosesc". Iar dezavantajele acestei semnaturi va fi: Falsificarea ! Ce-o sa se intample cand documente importante vor fi semnate fraudulos cu semnaturi clonate ? Se va ridica din umeri si vor porni "anchete". Cand va prinde amploare vor aparea si "ganditorii" manevrelor sa scoata solutii si sa falsifice. Asta este cursul natural. Cu cat se usureaza niste proceduri cu atat mai repede apar oportunistii.

Oviviu la 30 Iulie 2008, ora 15:15
Nu cred ca se pune problema de falsificare. Semnatura este criptata folosind o cheie de criptare pe care numai DigiSign, ori alta firma - cea care a oferit semnatura, o stie. Eu cred ca semnaturile vor fi furate! Pana la urma semnatura aia este o secventa de 1 si 0 care poate fi copiata de la cei naivi. Daca se pot fura relativ usor PIN-uri si informatii personale (phishing), furtul unei semnaturi digitale e floare la ureche.
Adrian Paramanov la 31 Iulie 2008, ora 15:44
Doar ca informatie pentru cei interesati:
Cred ca doar transmiterea datelor prin fibra optica si incriptarea informatiei prin observarea efectelor la nivel de fizica quantica a luminii(informatiei) pot asigura siguranta 100% a semnaturii digitale. Pana nu se implementeaza acest sistem eu nu ma risc cu semnatura digitala.
Radu Diaconovici la 3 August 2008, ora 17:45
Tehnologia din spatele sistemelor de semnatura electronica nu permite falsificarea tokenului, ea este mai sigura si robusta decat un document de identitate pe hartie, atata vreme cat utilizatorul respecta un minim de reguli. Spre deosebire de cardul bancar - nimic altceva decat o inregistrare magnetica a numelui si numarului de client/card si citibil/copiabil cu orice aparat (lector de carduri) de 10-15 Euro, semnatura electronica calificata ("opozabila persoanei intr-o situatie legala") se genereaza in interioriul suportului electronic in care este stocat (cryptochip) si nu poate fi clonat.
Cardul bancar ofera acces la cont si este protejat prin ceea ce stii - PIN si prin ceea ce detii - card, al doilea fiind insa duplicabil foarte usor. Semnatura electronica ar putea simplifica nenumarate tranzactii legale, nu numai pe cele bancare - este generata in token si accesul la ea este facuta cu PIN - cine nu are ambele nu poate semna in numele detinatorului. Problemele vor aparea initial din lipsa de cunostinte in domeniu a administratiei publice cat si din opozitia (vadita si manifesta in ultimii ani) a notarilor publici, care ar pierde monopolul autentificarii inscrisurilor. Dupa un inceput promitator - Legea Semnaturii Electronice, efortul s-a diluat datorita sistemului legislativ care nu aplica o lege pana nu are norme.

  Inapoi la articolul 50.000 de romani poseda o semnatura electronica

Setari Cookie-uri