Comentarii pe articolul Seful ING Fond de Pensii si-a dat demisia


Rapizi la reactii, decizii slabe in continuare!

Stefan la 1 August 2008, ora 10:24
Rapizi la reactii, decizii slabe in continuare!
Observam ca societatile de asigurari sunt foarte rapide in a penaliza anumite erori de management. S-a intamplat in cazul Aviva, se intampla in cazul ING. La AVIVA campania de atragre a fost dezamagitoare, iar la ING s-ar fi putut evita o sifonare a imaginii daca toata problema cu externalizarea era gestionata altfel. Rezulatul este ca cei doi fosti au ales sa plece in "consultanta", mai pe sleau au fost dati afara.
Totusi, aceasta nu inseamna ca, ulterior, au fost capabile sa selecteze un management performant. Dimpotriva!
In ceea ce priveste ING situatia este si mai neplacuta intrucat s-au grabit in mod nesabuit iar rezultatele pentru echipa ING o sa se vada in cca 12 luni. Trebuiau sa sape mai adanc in ceea ce priveste conditiile in care a "plecat" de la Interamerican!

Florin Adrian Almasan la 1 August 2008, ora 15:19
Sportul asta se practica la toate multinationalele de la un anumit nivel in sus. Evaluarea performantei in treaba asta nu ar trebui sa se analizeze pe perioade scurte ca nu vorbim de chips-uri sau biscuiti. E vorba de o constructie pe termen lung. In chestia cu externalizarea nu ma pot pronunta caci eu nu am vazut-o ca pe o externalizare ci ca pe o trecere a activitatii spre o entitate specializata a grupului. Ca exemplu grupul Metro are o entitate de negociere cu furnizorii, o entitate specializata in logistica, o entitate care se ocupa de plati (asta sta in Elvetia si plateste facturile la Tonelli - aia de s-au plans). Deci care era marea problema ? Suntem scrupulosi la detalii dar cand vindem Petromul pentru o suma egala cu profitul companiei pe 2-3 ani o dam ca pe o victorie asupra comunismului.
Radu la 4 August 2008, ora 19:08
Ma bucur ca in ING se intampla asemenea lucruri si pe partea de pensii/asigurari; pana acum credeam ca se intampla doar in partea de corporate banking - unde acum 8 luni au angajat o persoana in top-management care a plecat din alte 3 banci anterioare cu foarte mare scandal datorita faptului ca oamenii cei ii erau subalterni isi dadeau subit demisia, devenind la fel de subit "incompetenti" sub minunatul manager.
ING-ul a preluat acest "minunat" manager cu foarte mare fast, platindu-l si foarte scump. Nu cred ca se vor trezi curand, iar acest trend de nou management ii va duce exact acolo unde merita; deja au pierdut foarte mult din cota de piata (pe banking, caci pe asigurari inca sunt bine).

  Inapoi la articolul Seful ING Fond de Pensii si-a dat demisia

Setari Cookie-uri