Comentarii pe articolul Iulius Group investeste 50 mil. euro in cea mai mare parcare subterana din Romania


Felicitari Dle Dascalu

Ioan Huzum la 5 August 2008, ora 10:49
Felicitari Dle Dascalu
Va fi o constructie cu care ne vom mandri noi iesenii; cred ca si cei care au fost impotriva. Nelu Huzum, Iasi.
Adrian Buzila la 5 August 2008, ora 16:08
Daca nu-i nici o smecherie la mijloc feilcitari si de la Timisoara. Oricum ar trebui sa fie obligati prin lege toti dezvoltatorii de proiecte sa integreze in constructiile lor locuri de parcare subterane. Am fost in Buenos-Aires, de exemplu, iar acolo in toate cladirile chiar si in cele vechi de peste 50-60 de ani, exista la subsol si demisol parcari, in felul acesta nu vezi nici o masina parcata la suprafata; am ramas uimit cand am vazut cat de simplu se circula in acel oras fara masini parcate pe stanga si dreapta drumului.
Petru Secara la 5 August 2008, ora 16:46
Daca se vor folosi 5000 metri cubi de beton nu va veti mandri cu nimic, pentru ca nu va exista aceasta parcare! Sa facem un calcul aritmetic simplu: pentru o masina este necasar un spatiu de parcare de cca. 4m lungime x 2 m latime, iar la o grosime a fundatiei de 0,21m s-au papat, toti cei 5000 mp de beton "special". Despre stalpi de sustinere, plansee, rampe ce sa mai vorbim, vor fi facute din materiale ecologice. In concluzie, cred ca discutam despre cel mai mare bordei din Romania. Va aparea in Guiness Book of WR. Iar Iasiul se va mandri!
Cristi Furtuna la 5 August 2008, ora 18:38
Pentru "tovarasul" mare specialist in contructii Secara Petru: de erori de editare ati auzit? Chiar si un copil si-ar da seama ca la dimensiunea proiectului cantitatea de beton ce va fi utilizata e alta si nu cat ati citit in articol; dar ati gasit "ceva" si trebuia sa va legati de un amanunt. Mai bine ati incerca sa priviti in ansamblu si sa nu va mai legati de detalii! Vad ca mentalitatea comunista nu da semne de "oboseala". Daca e cineva (si mai ales din domeniul privat) care lanseaza un astfel de proiect (de fapt orice proiect de anvergura) in Romania, inseamna ca la mijloc e ceva putred si trebuie neaparat sa se gaseasca "un binevoitor" sa critice respectiva investitie (ca na... traim in tara caprei vecinului). Din punctul meu de vedere putea sa faca parcarea si pe un singur nivel subteran si tot era ceva demn de urmat intr-o tara in care conceptul de parcare (sau de infrastructura, mai bine zis, si de prioritate a unei infrastructuri adecvate daca e sa dezvoltam subiectul) inca nu a ajuns la urechile conducatorilor (fie ei senatori, ministri, parlamentari sau simpli primari). Deci, domnule Secara, vedeti-va de caprele dumneavoastra si lasati-i pe cei ce fac ceva in Romania sa-si duca la capat visele chiar daca din indeplinirea lor vor castiga averi. Astfel de visatori ar trebui sa aiba tara, nu carcotasi.
P.S: Si intr-adevar Iasiul se va mandri!
Petru Secara la 6 August 2008, ora 16:31
Furtunosului domn Cristian: n-am acuzat in niciun fel proiectul d-lui Dascalu care este un businessman pe care il apreciez singur. Ceea ce nu-mi place sunt articolele scrise de tot felul de ziaristi mai putin pregatiti care nu fac decat sa puna intr-o lumina proasta proiecte cu adevarat remarcabile. Mai apoi apar tot felul de cititori care fara sa-si foloseasca intelectul isi dau cu parerea. Da' asa e romanul vesnic are o parere chiar daca nu e a lui.
Florin Maravela la 6 August 2008, ora 18:01
Cert este ca suprafata este mult prea mica. In subteran se aloca intre 35 si 40 mp pentru o masina (incluzind rampele de access, spatiile de manevra etc). O masina ocupa o suprafata de 5,5 m x 2,5 m. Intre randuri sunt cam 9 m (minim). Mult spatiu va fi ocupat de stalpii de sustinere, care vor avea cel mai probabil dimensiuni de 100 cm x 100 cm.
O alta problema subestimata este cea a costurilor, in articol fiind mentionat chiar si nivelul -5. In Bucuresti (nu peste tot), nivelul -5 costa cam 1.000 euro /mp, deci o medie realista ar fi cam la 650 euro/mp per total. Total eronat un cost mediu pe loc de 16.000 euro. Cat despre betonul din fundatie, radierul are in general 100 cm si nu 21 cm.
Cristi Furtuna la 6 August 2008, ora 20:33
Domnule Secara, sincer sa fiu, ceea ce m-a iritat in comentariul dvs a fost tonul sarcastic - ironic folosit si faptul ca luati peste picior (dupa parerea mea) atat investitia in cauza cat si pe ieseni. In privinta comentariului meu imi cer scuze pentru anumite expresii, dar imi pastrez parerea referitoare la miezul comentariului: infrastructura nationala practic uitata si faptul ca orice proiect este insotit de tot felul de "critici" mai mult sau mai putin fondate. La urma urmei, ceea ce conteaza este finalitatea investitiilor si faptul ca vom beneficia cu totii intr-o masura mai mica sau mai mare de pe urma lor, iar acest lucru nu lasa loc nici unei critici.

  Inapoi la articolul Iulius Group investeste 50 mil. euro in cea mai mare parcare subterana din Romania

Setari Cookie-uri