Comentarii pe articolul Cosmin Brendea, Prime Asset Management: Vom avea un boom pe piata fondurilor mutuale


Rresurse umane

George Plesoianu la 6 August 2008, ora 09:25
Rresurse umane
Problema este creata de calitatea si motivarea resurselor umane care lucreaza in acest sector. Plasamente neprofesioniste si cheltuieli exagerate cu salariile si alte avantaje ale Bancilor si ale brokerilor. Nu este admisibil ca timp de aproape 1 an fructificarea sa fie preponderent negativa. De aici lipsa de atractie a depunatorilor. Restul sunt povesti ca sa mai deruteze si alti fraieri. Ar trebui ca si Comisiile de supraveghere sa fie mai active si sa informeze corect investitorii.
Chiar si dvs. ar trebui sa lansati un chestionar on-line care sa colecteze informatii reale, nu " abureli" ale celor care isi bat joc de o meserie serioasa.
Bal Alin la 6 August 2008, ora 10:54
Vise...Credeti ca romanii mai accepta un nou FNI cand economiile vestice se clatina? Va rezista aici un fond mutual cu investitii intr-o economie? Visati prea frumos, stimati domni, pe canicula. Treziti-va, faceti un dus rece si apoi scrieti ceva mai pertinent. Incercati sa pacaliti lumea prin intermediul articolelor de genul acesta (ne amintim ca si la FNI initial au fost articole in presa laudative si poporul s-a lasat prostit); nu stiu daca mai tine!
Dan la 6 August 2008, ora 20:05
Sa inteleg din comentariul precedent ca suntem incapabili sa depasim compexul FNI? Pai in cazul asta ar trebui sa ne tinem banii la saltea, intrucat au existat BANCOREX si Banca Agricola. Sau sa ne inchidem imediat orice afacere am avea, daca avem, pentru ca in Vest au existat, exista si vor exista falimente. Totusi Romania evolueaza, nu putem ramane ancorati in obsesiile anilor 90.
Gabi Achiriloaie la 7 August 2008, ora 17:44
Lucrez in domeniu si sunt de parere ca aceasta industrie va creste si chiar foarte bine. Nu tin partea la nimeni dar sa va prezint o situatie. In romania salariile au crescut foarte mult - cei care nu cred lucrul asta le recomand sa citeasca interviurile cu george butunoiu - astfel ca oamenii au banii si dupa ce se satura de cumparat tot ce se mai poate cumpara incep sa se gandeasca la nivelul lor de trai. Acum au multe lucruri pe care trebuie sa le intretina, le place viata care e din ce in ce mai prospera si atunci se gandesc ca trebuie sa aiba un plan care sa le asigure acelasi standard de viata si atunci cand se retrag din activitate sau nu mai lucreaza (accidente, etc.) cine le ofera aceasta protectie? Exact fondurile mutuale si cele de investitie.
FNI, Bancorex, BANCA AGRICOLA a studiat cineva inainte cine sunt, cum s-au constituit, cine sunt investitorii etc.? Cei care au luat tepa sigur nu s-au intereasat. Unde sunt romani la mijloc treaba se impute. Dar companii de talia ING, GENERALI, AEGON, etc. au traditie de aproape 2 DECENII ! Si lumea se intreaba daca dau faliment. Va rog frumos, miroase grav lipsa de cunostine la persoanele care fac asemenea afirmatii. Romanul pierde constant banii pentru ca nu stie sa invete. Comunismul a trecut de mult, lipsa de informatii nu mai e o scuza, asa ca oricine poate primi informatii in timp real despre companie: ce face, unde investeste, care sunt reasiguratorii sau cine le garanteaza banii, etc.; deci, in aceste conditii, un consultant si un analist din domeniu stie care o sa fie trendul acestei industrii (in crestere).
Ar fi bine ca pe viitor oamenii sa deschida ochii bine si urechile si sa verifice orice informatie pe care o primesc, si ori de cate este nevoie si observa ca exista o carenta de informatii intr-un domeniu sa mai citesca o carte de specialitate.
Anghel Const la 12 August 2008, ora 18:19
Domnule Achiriloaie, explicati, va rog, si cum au "crescut" actiunile la Fondul BT Maxim in ultimul an cu minus 34% ca au ajuns la valori mai mici decat in urma cu 2 ani. Multumesc.

  Inapoi la articolul Cosmin Brendea, Prime Asset Management: Vom avea un boom pe piata fondurilor mutuale

Setari Cookie-uri