Comentarii pe articolul Netcity, esec financiar si tehnologic


Consecinte

George Spataru la 14 Noiembrie 2007, ora 11:46
Consecinte
Pe unii ii deranjeaza cablurile care sunt itre blocuri si pe stalpi, dar ia ganditiva ce se va intampla cand vor disparea, daca o data cu ele dispar si mici furnizori va disparea si calitatea, pentru ca marile firme asta asteapta, iar de suferit nu vor avea decat utilizatori finali, si va fi un monopol impatit in 2 sau 3 furnizori care sigur nu le va mai pasa de clienti stiind ca nu mai au concurenta, se stii cum se intampla cand nu erau decat doi operatori de servicii , se vrea oare sa se ajunga iar acolo?
Oare poate cineva sa raspunda?
Alex Itcus la 14 Noiembrie 2007, ora 13:55
Nu cred ca "se vrea" sa se ajunga acolo. Sunt convins ca se vor gasi solutii pentru orice tipuri de probleme. Inclusiv pentru solutiile "ieftine si bune" despre care vorbesti. Stii bine ca totul este relativ. Este nedrept si incorect sa cataloghezi calitatea unui serviciu in functie de traficul metropolitan. Pentru ca amandoi stim ca la asta te referi. :D
Hai sa ne civilizam... ...si cum civilizatia ingradeste personalitatea individului - evident, vom mai avea de muncit.
Radu Dan Radacina la 14 Noiembrie 2007, ora 15:47
Iar UTI cistiga licitatia????????
Ad M la 15 Noiembrie 2007, ora 13:44
Micii furnizori vor fi inghititi (a se citi cumparati) de cei mari, asa se intampla in toata lumea, deschideti ochii fratilor... Din contra, proiectul NetCity va fi o mare lovitura pt operatorii mari, in sensul ca ei vor trebui sa-si diversifice si sa asigure calitatea serviciilor... De ce? Simplu !! Hai sa facem un scenariu: Eu locuiesc in sectorul 3, acolo exista NUMAI RDS, dute in sect 5 acolo este NUMAI UPC... Baietii astia si-au impartit zonele de influenta cu mult timp in urma... Ce se intampla odata cu Netcity? Pai la acelasi bloc de locuinte unde pana acum este prezent doar un operator vor putea fi deodata muuult mai multi... Ce trebuie sa faca ei? Ati ghicit: sa se concureze !! Cine va avea de castigat? ghici... Le este taaaare frica de faptul ca spre ex. in sect.3 unde pana acum e doar RDS prezent, maine va aparea si UPC si RTL si etc... Atunci se va vedea nevoit sa asigure calitate tataie... ca altfel zboara de-acolo... Proiectul NetCity trebuie inteles ca fiind un mare ajutor ptr end-user, de fapt clientii lui NetCity sunt operatorii de telecom nicidecum noi, userii. De aceea operatorii sar in sus ca arsi, vor pierde zonele de influenta, nu vor mai avea exclusivitate in cartiere, vor aparea operatori noi (concurenta mai mare), pt ca orice operator nou apare pe piata, dupa ce se face Netcity, va dispune de aceeasi retea si la aceleasi preturi ca toti ceilalti existenti... Asta e marea lor problema!! Ii mai doare si faptul ca si-au investit banii in retelele aeriene, asta e adevarat, si nu au ce sa mai faca cu ele ulterior, pt ca nici sa nu ganditi ca aceleasi cabluri trase acum aerian se vor muta in pamant, tehnic nu e posibil/fezabil... Dar pe de alta parte exista multa "comunicatie neagra" in Bucuresti, adica sunt cabluri trase pt care nimeni nu plateste vreo chirie ceva, ehei acum vor trebui sa plateasca. Serviciile nu vor avea de suferit, din contra se vor imbunatati atata timp cat in caietul de sarcini a licitatiei este scris ca se va asigura viteza de minimum 1Gbps la end-user.

  Inapoi la articolul Netcity, esec financiar si tehnologic

Setari Cookie-uri