De ce a ajuns Romania in pozitia ingrata de a fi la cheremul unor infractori si urmariti penal? De ce a ajuns Romania sa puna in balans, la modul cel mai real si periculos, renuntarea la valorile si beneficiile clare pe care le aduc dupa sine parteneriatele cu Uniunea Europeana sau NATO? Va fi cel mai scurt editorial scris de mine vreodata.

Faptul ca devenim o natiune de inculti. Avem cea mai mare rata a analfabetismului din Uniune, cel mai mare abandon scolar. Toti acesti oameni voteaza. Si nu voteaza gandind, voteaza unde li se spune sa voteze si, de cele mai multe ori, voteaza infractori pe care ii stimeaza pentru ca sunt “smecheri”. Smecheri ca soferul Serban Nicolae, trezit deputat peste noapte, care tocmai i-a transmis din pozitia lui Excelentei sale Ambasadorul SUA in Romania ca este un simplu “functionar nociv”.

Am ajuns aici pentru ca, timp de 27 de ani, guvernele care s-au succedat la conducere, nu au investit aproape deloc in educatie.

Am ajuns aici pentru ca este mai comod sa ti se spuna ce sa faci, decat sa incerci un minim de efort intelectual. Am ajuns aici pentru ca 5 milioane de romani, multi dintre ei cu studii superioare, au ales sa plece din tara si sa nu se mai uite inapoi.

Si Guvernele noastre nu au facut NIMIC pentru a-i retine, a motiva chirurgii si medicii de top, de exemplu, sa lucreze in spitalele pline de bacterii, microbi, spitale care miros a moarte, nu a sanatate.

De ce am ajuns aici? Te intreb si pe tine. De ce?

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Alex Goaga
Alex Goaga scrie despre antreprenoriat, new media si IT&C de peste sase ani, visand (in timpul liber!) la viitoarele holograme portabile “tip Star Wars”. Pasionat de citit (benzi desenate printre altele) .

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Politic »


Comunicate de presă

Vrei ca informatia ta sa ajunga la publicul tau tinta? Publica un comunicat de presa →


Setari Cookie-uri