Derby e unul dintre cele mai vechi restaurante ale Bucurestiului de dupa Revolutie, deschis chiar prin anii 90, cand oricine putea lua o bucata de parc, de trotuar, de strada sau de orice din oras, si isi construia ceva acolo fara sa fie intrebat de nimeni. Sau ti le dadea cu acte vreun amic de la primarie, ceea ce e cam totuna.

Asadar, cineva a luat o bucatica de Cotroceni, chiar unde Eroii Sanitari se taie cu Eroilor, si a construit o casa mare, cu etaj. Nu-mi dau seama daca a fost proiectata de la inceput sa fie restaurant sau ceva asemanator, insa e foarte probabil sa fi fost astfel, pentru ca inca de atunci a fost restaurant, si chiar cu acelasi nume, Derby, daca imi aduc eu bine aminte.

Casa e frumoasa, bine intretinuta, decorata opulent in stil retro pub, cu foarte mult lemn, piele, alamuri, culori inchise. Pozele surprind destul de bine ambianta de la Derby, care e placuta si potrivita pentru un restaurant, mai ales iarna.

Cand e frumos afara, au o terasa mare in fata, frumoasa si aceea, bine amenajata si inverzita. Si vara te cam obliga sa stai afara, chiar si pe canicula, fiindca nu dau drumul la aerul conditionat inauntru. Noi ne-am incapatanat sa ramanem inauntru. O proasta decizie, pentru am asudat din greu in salon (era sfarsitul lui august), nu stiam cum sa terminam mai repede mancarea ca sa ajungem in masina, sa dam drumul la ventilator.

Derby e mai degraba un restaurant de atmosfera, de proximitate pentru studentii si profesorii de la Facultatea de Medicina si de la marele Spital Municipal din apropiere, si pentru locuitorii din Cotroceni, care nu prea au unde sa mearga in zona. Mancarea e destul de banala, nu se pricep sa faca lucruri fine, si presupun ca nici nu-si propun.

Au un meniu imens, un fel de bucatarie internationala devenita, de-acum, mai mult bucatarie urbana, cu feluri simple, comune, usor si rapid de facut. Am luat un file de salau de nemancat, o vita din Polonia destul de buna, legume asa si asa, cartofi aurii destul de buni si niste paste de casa inecate in branza, dar care au fost bune daca reuseai sa le pescuiesti.

Serviciul apatic si indiferent la Derby, fara nimic personal, fara legatura cu adevaratul client service, un job ca oricare altul pentru baietii de acolo. Si-au facut treaba pana la urma, totusi, cu sugestiile si indemnurile din partea noastra.

Preturile nu sunt prea mari, cu 200 - 250 de lei poti avea o masa completa in doi, cu o sticla de vin, masa de la care sa pleci macar satul, daca nu si cine stie cat de satisfacut. Si clienti aveau, cei mai multi vorbind despre pacienti, boli, tratamente si doctorii, din cate am reusit sa tragem cu urechea, semn ca aveau legaturi directe cu marea comunitate medicala din preajma.

Derby e un restaurant stabil, conservator, imi aduc aminte ca la fel l-am gasit si am scris despre el si datile trecute cand am mai fost acolo, cu ani in urma. Si cata vreme vor fi la fel de putine restaurante bune in Cotroceni, nu prea cred ca le va perturba cineva inertia si ii vom gasi tot acolo si la fel si in urmatorii ani.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Lifestyle »


Setari Cookie-uri