El Pato e fostul restaurant Chez Marie de la Gradina Icoanei, vizavi de Biserica Anglicana "Invierea Domnului" si de rectoratul Universitatii de Medicina de pe Donisie Lupu. Au fost doi asociati la Chez Marie, care au luat-o pe carari diferite in viata, la un moment dat, unul dintre ei deschizand un nou restaurant pe General Berthelot, pastrand numele (Chez Marie Garden), celalalt punand noul nume, El Pato, pe vechiul restaurant, cam acum vreun an de zile.

Interiorul e frumos, bine amenajat, culori vii, mediteraneene, un bej cu azuriu frumos armonizate, mult lemn, se vede mana unui arhitect bun acolo.

Terasa nu e atat de reusita la El Pato, cu florile ei din plastic, insa o ajuta Bucurestiul vechi si elegant din jur, cu charismatica Biserica rosie alaturi, marele parc Gradina Icoanei, Xenopolul si Pictorul Verona, aristocratica si fantomatica-astazi Casa Universitarilor, cu faimosul ei parc, Dionisie Lupu, desigur, Pitar Mosul langa el, cu Biserica Pitar Mos si cu studentii cititi de la Limbi Straine...

Meniul e foarte lung la El Pato, fara o logica aparenta, cu feluri din bucataria internationala, mancare romaneasca pe ici, pe colo, bucatarie urbana, italieneasca, desigur... Au si cateva specialitati din rata, probabil ca sa justifice mai bine numele restaurantului, El Pato.

Am luat o rata, buna, dar putin cam nefiarta, insa fasolea verde si varza rosie au fost surprinzator de bune; si foie gras de rata a fost bun; pastele asa si asa, inecate in ulei si sarate mai mult decat era cazul; tartinele de la inceput bune, painea mediocra.

Serviciul a fost amestecat la El Pato. Dupa un prim contact foarte neplacut, cu un chelner, sau ce o fi fost el, destul de impertinent, am ajuns pe mainile unuia mai rotofei, foarte placut si natural, cu care ne-am simtit in largul nostru.

Preturile nu sunt mari la El Pato, clienti erau destui pe terasa cu vedere frumoasa, sa vedem daca vor veni la fel de multi si iarna, cand nu mai vezi parcul si the Anglican Church of the Resurrection.

Sursa foto: George Butunoiu

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Lifestyle »


Setari Cookie-uri