Ca om de presa, citesc nenumarate publicatii, din Romania si din afara tarii. Nu stiu, poate am ratat eu stirea, insa nu am gasit pe niciunde anuntul: “Darius Valcov, condamnat la 8 ani de inchisoare cu executare, a demisionat”. Nicaieri.

Pentru ca anormalul a devenit ceva normal in Romania. Este normal ca, la 100 de ani de existenta a statului astuia pe care-l preaslavim (ipocrit deseori), in fruntea Camerei Deputatilor sa se afle un condamnat penal si urmarit penal in multiple dosare. Si el sa laude un condamnat la inchisoare, cu executare, sentinta nedefinitiva, ca find un om exceptional.

Este normal in Romania, o tara care ar trebui sa sarbatoareasca 100 de ani de existenta prin onestitate, transparenta, deschidere catre vest, in fruntea Senatului, adica al doilea om in stat, sa fie cercetat penal.

A devenit, si sunt trist cand spun asta, normal ca in Parlament deputatii sa urle injurii, altul sa blocheze microfoanele colegilor atunci cand ceva nu le place, sa schimbe regulile din mers, sa voteze fara niciun dram de constiinta. A devenit deja acceptat sa furi, sa te gandesti doar la binele puscariasilor, nu si al copiilor care ar dori sa invete dar ori nu au unde, ori trebuie sa strabata uneori zeci de kilometri pana la cea mai apropiata scoala ori, mai rau, sa li se prabuseasca cladirile in cap.

Este normal si, trist, aplaudat de atat de multi, sa ajungi in pozitii de putere doar pentru ca esti “smecher”, ai diplome luate “pe smecherie” si minti fara discernamant pentru ca, nu-i asa, poti sa o faci.

In Romania este normala de ceva ani spaga. Data prin cimitire noaptea, prin spitale, prin trenuri, politistilor, oriunde. Nu m-ar mira ca intr-o buna zi termenul de “spaga” sa devina legal 100%, ce sa ne mai invartim in jurul cozii.

Parintii au inceput sa isi creasca copiii pentru ca acestia sa plece din tara. Din ce in ce mai putini tineri parinti mai au speranta ca Romania s-ar putea, miraculos, redresa. Si asta, intr-un singur an sub jugul incompetent, marsav si smecheros al unui partid plin de urmariti penal si condamnati penal. Ce se va intampla in urmatorii trei ani? Doar mafiotii care au acaparat Romania stiu cu exactitate.

Romanii ar trebui sa se trezeasca pana cand nu este prea tarziu. Ar trebui sa protesteze pentru FIECARE act sfidator. Pentru fiecare fost bodyguard al unui interlop numit consilier, pentru fiecare condamnat penal care ia decizii care ne influenteaza vietile, pentru fiecare hartie aruncata pe jos sau preot care se atinge in fata elevilor. Romania a ajuns de nerecunoscut, Romania aproape ca a inchis ochiii si si-a intors spatele de la noi restul.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Alex Goaga
Alex Goaga scrie despre antreprenoriat, new media si IT&C de peste sase ani, visand (in timpul liber!) la viitoarele holograme portabile “tip Star Wars”. Pasionat de citit (benzi desenate printre altele) .

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Politic »


Comunicate de presă

Vrei ca informatia ta sa ajunga la publicul tau tinta? Publica un comunicat de presa →


Setari Cookie-uri