In septembrie anul trecut scriam un articol cu cate unitati medicale promite Guvernul PSD ca va construi pana in 2020 si ce reusise sa faca pana in acel moment. De atunci lucrurile nu s-au schimbat aproape deloc. In continuare, programul de guvernare al PSD doar promite sa salveze vieti si sa imbunatateasca calitatea vietii romanilor.

Cum zicea PSD ca va rezolva problemele din sistemul de sanatate?

Au promis ca vor DEZVOLTA infrastructura medicala. Ce vedem noi? Proteste, nemultumiri si, in continuare, doar sperante si minuni in sistemul de sanatate romanesc. Mai jos poti vedea pagina 9 din “maretul” Program PSD pentru Sanatate: Sanatatea este nepretuita.

Spitalul Metropolitan din Bucuresti

Guvernul promitea ca va construi Spitalul Republican “Carol Davila” in Capitala, pana in 2020. Un spital cu peste 2.500 de paturi, cu institute de cercetare si echipamente performante.

“Constructia unui spital republican in Bucuresti, care va fi organizat de urgenta-excelenta si cercetare, pe toate specialitatile. Descriere: peste 2.500 paturi, 30 clinici, 2-5 centre de cercetare, echipamente de ultima generatie. Adiacent acestui spital, se va construi un campus medical, care va include facilitati (scoala, gradinita, magazine etc) pentru cadrele medicale, dar si facilitati de cazare pentru insotitorii bolnavilor (hotel – minim 2.000 de locuri). Cost: 1.1 miliarde euro”, se arata in programul de guvernare.

Pe 2 februarie 2018, primarul general al Capitalei anuntase o investitie de aproximativ 300 milioane euro pentru Spitalul Metropolitan, bani din bugetul local. Tot atunci, primarul general a precizat ca proiectul prevede in total 1.500 de paturi pentru pacienti.

Pe 22 martie 2018, tot Gabriela Firea a spus asa: “Spitalul Metropolitan se va construi intr-un interval de timp decent, rezonabil, adica in trei ani de la ordinul de incepere a lucrarilor, atat cat dureaza edificarea unui spital de 1.000-1.200 de paturi, si nu in 20 de ani, cat a stipulat Ministerul Finantelor Publice, ca o masura birocratica asiguratorie pentru perioada de transfer a terenului de la Guvernul Romaniei la Primaria Municipiului Bucuresti. (…) Municipalitatea a demarat deja, potrivit legii, realizarea studiului de prefezabilitate, fiind o investitie de peste 50 de milioane de euro, urmeaza elaborarea studiul de fezabilitate, iar apoi decizia pe care o vom lua in cadrul CGMB, daca va fi vorba despre o investitie a Municipiului Bucuresti sau se va adopta o procedura de succes, preluata in intreaga Europa, de concesiune, adica atragerea unui investitor privat care va construi de la zero aceasta unitate medicala”.

Pe 4 aprilie 2018, primarul Bucurestiului spune ca spitalul metropolitan va avea 1.200 paturi.

Spitalul Metropolitan din Bucuresti

Pana la urma care este bugetul pentru acest spital? Cate paturi va avea spitalul? Cand va fi gata spitalul?

Si ca sa inchei acest articol tot cu promisiuni/idei ale partidului PSD: “Romania e obligata sa construiasca o infrastructura de sanatate puternica, sa imbunatateasca radical veniturile personalului medical, sa ridice standardele sistemului public de sanatate si sa incurajeze fiscal si legislativ investitiile private in domeniul sanatatii” - Liviu Dragnea, la Congresul Extraordinar al PSD.

Sursa foto: Shutterstock / Alliance

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Social »



Setari Cookie-uri