Acum doi ani, weekend-urile erau pentru relaxare, pentru familie, pentru a te plimba si a te bucura de cateva zile libere. De cand Partidul Social Democrat a preluat aproape in totalitate fraile tarii, weekend-urile au devenit alte zile in care asisti, neputincios, la o multime de miscari si strategii meschine care au ca scop sau rezulta in ingenuncherea statului de drept, a libertatilor cetatenilor, a subminarii economiei nationale.

Sa luam weekend-ul care tocmai a trecut. Mai multe evenimente au umbrit ceea ce se anunta a fi un final de saptamana placut, de primavara.

1. Protestul moldovenilor veniti la Bucuresti, cu masini, sute de kilometri si multe ore, pentru a cere ceva absolut normal, mai ales la 100 de ani de la Unire – o autostrada care sa lege Capitala de Moldova.

Protestul a fost oprit, abuziv si mincinos, la cateva sute de metri de punctul terminus, Piata Victoriei. Motivul oficial? Faptul ca la Piata Victoriei ar avea loc alt protest, al taximetristilor. O minciuna sfruntata.

Practic, sutelor de cetateni le-a fost oprit un drept constitutional – acela de a protesta si de a revendica ceva absolut firesc – o strada moderna.

2. Atacul asupra Pilonului II de pensii. Programul legislativ al Guvernului pe 2018 include între altele, ca „prioritate legislativ”, un „proiect de lege privind reglementarea pensiilor obligatorii administrate privat (Pilonul II)”, cu precizarea ca in perioada 1 iulie - 31 decembrie contributiile aferente acestuia vor fi suspendate.

Potrivit documentului, contributiile CAS (respectiv contributiile de asigurari sociale aferente pensiei) „sunt încasate integral la buget”, cu „suspendarea contributiilor în perioada 1.07 - 31.12.2018”. În prezent, din sumele CAS pentru Pilonul I (sistemul pensiilor administrate de stat) se directioneaza automat 3,7% catre Pilonul II.

La cateva ore distanta, oficiali ai PSD au iesit la rampa, incercand sa domoleasca o parte din reactiile negative, spunand (ca de obicei) ca “a fost o eroare”. Una din atat de numeroasele erori care, insa, ne afecteaza atat de direct si nefast.

3. Campania “Fara Penali in functii publice” initiata de partidul USR a inceput sa se loveasca din ce in ce mai des de o cenzura inadmisibila in democratie. In multe regiuni ale tarii, jandarmii, trimisi de primari PSD, au agresat voluntari care strangeau semnaturi, somandu-i sa inceteze activitatea – fara niciun temei legal.

Jandarmii respectivi nu au fost niciodata de fata atunci cand grupuri de persoane au atacat, fizic, reprezentanti ai USR care strangeau semnaturi, dupa cum spune grupul partidului Uniunea Salvati Romania.

4. La Bucuresti, magistratii au protestat impotriva modificarii legilor justitiei. Este doar cel mai recent din nenumarate proteste ale societatii civile/specialistilor in Drept pe marginea distrugerii Statului de Drept din Romania.

Patru subiecte mari, toate generate de incompetenta si reaua vointa a partidului care domina Romania, in prezent.

Nu pot spune decat: imi vreau weekend-urile inapoi. Dar, pana la a ajunge acolo, va trebui din pacate sa luptam pentru a ne (re)castiga acest drept.

Sursa foto: ProTV.ro

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Alex Goaga
Alex Goaga scrie despre antreprenoriat, new media si IT&C de peste sase ani, visand (in timpul liber!) la viitoarele holograme portabile “tip Star Wars”. Pasionat de citit (benzi desenate printre altele) .

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Politic »


Comunicate de presă

Vrei ca informatia ta sa ajunga la publicul tau tinta? Publica un comunicat de presa →


Setari Cookie-uri