Daca ai impresia ca doar cei cu facultate pot fi bine platiti, te inseli. O diploma de post liceala poate aduce tot atatea recompense materiale si satisfactii profesionale. Mai jos gasesti o lista cu 5 job-uri foarte bine platite pentru cei cu diploma de la o scoala tehnica postliceala.

1. Tehnician dentar

Cu ce se ocupa: tehnicianul dentar ajuta pacientii in timpul interventiilor si asista medicul stomatolog in toate procedurile de intretinere a dintilor si cavitatii bucale. Deasemenea se ocupa de modelarea protezelor dentare sau radiografii dentare.

  • Ai nevoie de: diploma de absolvire a scolii tehnice dentare.
  • Cat poti castiga: peste 32.900 eur pe an.

2. Controlor de trafic aerian

Cu ce se ocupa: Controlorii de trafic aerian supravegheaza spatiul aerian – poti gasi o pozitie in armata, in centre speciale de supraveghere sau intr-un aeroport intr-un turn de control.Vei fi responsabil de comunicarea cu pilotii, le vei comunica situatiile de la sol, conditiile meteorologice si diverse alte comunicari de la sol.

  • Ai nevoie de: diploma de controlor de trafic obtinuta dupa absolvirea cursurilor de initiere organizate de Scoala Superioara de Aviatie Civila impreuna cu o serie de training-uri tehnice si de comunicare si securitate. Deasemenea trebuie sa ai o sanatate fizica si mentala excelenta. Vezi cerinte.
  • Cat poti castiga: peste 22.800. euro anual.

3. Asistent de cercetare in constructii aerospatiale

Cu ce se ocupa: asistentii de cercetare in constructii aerospatiale sunt responsabili cu pregatirea si mentinerea in stare buna a echipamentelor care asigura buna functionare a avioanelor, elicopterelor si a altor nave de zbor. Centralizeaza date si fa teste pe echipamente pentru as e asigura ca sunt in stare excelenta de functionare.

  • Ai nevoie de: diploma de absolvire a unei scoli tehnice din domeniul tehnologiei sau roboticii.
  • Cat poti castiga: peste 22.600 eur pe an.


Job-uri similare:
Asistent de cercetare in constructii civile, industriale si agricole, Asistent de cercetare in constructii de cai ferate, drumuri si poduri, Asistent de cercetare in constructii de masini agricole.

4. Tehnician radiografie si imagistica

Cu ce se ocupa: tehnicienii de radiografie si imagistica lucreaza in spitale si clinici, opereaza aparatura si fac radiografii sau RMN-uri pacientilor, oferind indicatii acestora. Pozitia implica riscul de supra-expunere la eventuale scurgeri de radiatii ale aparaturii invechite prezenta in multe spitale din Romania insa examenele regulate pentru a masura nivelul radiatiei din mediu sau din corp, pot preveni cu succes aceste supra expuneri.

  • Ai nevoie de: diploma de tehnician in imagistica si radiografie.
  • Cat poti castiga: cu sporuri de risc si ture de noapte peste 12.300 euro pe an.

5. Technician telecomunicatii

Cu ce se ocupa: tehnicianul in telecomunicatii este cunoscut si ca baiatul cu cablul, fie ca este de la companie de telefonie, internet sau ambele. Ei se ocupa de instalarea, intretinerea si reparatiile routerelor si echipamentelor de telefonie, TV si internet.

  • Ai nevoie de: o specializare in electronica sau telecomunicatii si abilitati de socializare.
  • Cat poti castiga: peste 13.600 euro pe an.

6. Operator centrala nucleara/ de camera de comanda

Cu ce se ocupa: se ocupa de securitatea centralelor nucleare si protectia si securitatea personalului. Supravegheaza procesele de functionare a echipamentelor, masoara temperatura turnurilor de racire nucleare, face teste pentru a monitoriza radiatiile si se asigura ca personalul respecta normele de siguranta si protectie.

  • Ai nevoie de: o diploma de tehnician in domeniul tehnologiei si stiintelor nucleare.
  • Cat poti castiga: peste 32.760 eur pe an.

Sursa foto: Tero Vesalainen / Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Cariere »



Setari Cookie-uri