Ieri seara am adormit in frig. Gabriela Firea nu a catadicsit sa dea vouchere si pentru caldura. Sa nu mai vorbim de reparatii ale conductelor si tevilor de termoficare. Practic, nicio investitie utila. Insa am adormit cu dificultate nu atat din cauza frigului, cat din cauza faptului ca mirosea prea mult a anii ‘80, a un Mos Gerila saracit si comunist. Asta face Partidul Social “Democrat”. Ne intoarce in negura istoriei, iar majoritatea nu simte asta sau prefera sa nu fie interesata.

DIICOT, DNA, Inspectia Judiciara, CSM, Sectia de investigare (asuprire) a magistratilor, toate au fost anihilate sau infiintate de si pentru a servi “ciuma rosie”, asa cum este numit PSD in pietele din tara, de cei care aleg sa se opuna, activ, distrugerii tarii. Bucata cu bucata, pas cu pas. Ieri au iesit si primii infractori din puscarie, o gratiere mascata.

Romania a devenit in ultimii doi ani prada unui grup mafiot, unor “golani” care, in loc de a bate mingea in spatele scolii, isi bat joc de o intreaga tara. Multi spun ca este un grup infractional organizat. Nu as merge pana acolo. Nu pentru ca nu ar incalca legea si nu s-ar comporta astfel, insa sunt inca convins ca, inclusiv in PSD, exista oameni cinstiti. Din pacate, acestia nu (mai) incearca sa iasa la suprafata, complet covarsiti de mizeria de la varful “partidului”.

Ma uitam ieri pe cateva dintre promisiunile PSD din campania electorala.

  • Mai multi cetateni in clasa de mijloc;
  • Cetatenii sa beneficieze cu adevarat de cresterea economica; servicii medicale de calitate, educatie de top, pensii cinstite;
  • Reindustrializare;
  • 1 SRL gratuit, 1 leu capital social, o zi pentru infiintarea unei firme, cont bancar gratuit, e-semnatura gratuita;
  • Cresterea anuala cu 20% a numarului de firme existente si cresterea competitivitatii….

Si lista de minciuni sfruntate continua. Pe multiple pagini. Gradinite construite, scoli, autostrazi, spitale. NIMIC, dar NIMIC din ce a promis PSD nu s-a indeplinit. Si nici nu se va indeplini pentru ca aceste Guverne pline de incompetenti, agramati si farsori, treziti peste noapte in functii de ministri doar pentru ca sunt obedienti in fata Faraonului de Teleorman, au dus tara la sapa de lemn. Au secat-o de resurse, de paduri, de bani, de investitii.

Vreau si eu sa stiu unde, in programul promis de PSD, scrie ca taxele vor creste de opt ori in energie si servicii telecom, unde in programul de guvernare cu care PSD a castigat alegerile scrie ca Pilonul II de pensii va deveni optional, unde scrie de “taxa de lacomie” (!) pentru banci, deci implicit taxe mai mari pentru romani, unde scria de OUG pe amnistie si gratiere in masa.

Iar acum, vazand ca nu mai sunt capabili sa incropeasca un buget cat-de-cat credibil, suprataxeaza singurul segment care mai produce ceva in Romania – companiile private. Mai mult, dupa ce ca le suprataxeaza – si sa ne intelegem, nu ele vor suferi, cat cetatenii de rand, tu si eu, rudele si prietenii tai -, le si blameaza pentru raul din tara.

Asistam la un populism care suna, iarasi, a Mos Gerila. “Multinationalele sunt rele”. “Sa ne lase tara in pace!”. “Ce treaba are UE cu Romania! Noi suntem independenti si liberi, sa nu ne mai dicteze altii ce facem la noi acasa!”. O retorica extrem, dar EXTREM de periculoasa este trambitata continuu la televiziunile de partid, in special Antena 3 si Romania TV.

Este absolut incredibil cum cei care au distrus tara, au vandut-o pe bucatele, au produs cel mai putin – nici strazi, nici spitale, nici scoli, nici bun trai, sunt acum cei mai bogati si traiesc cel mai bine. Mai mult, de cand sunt la guvernare din nou, se protejeaza de justitie prin sistematica si implacabila distrugere a ei.

In timp ce puneam capul pe perna, ma gandeam ce sansa mare a ratat Romania dupa Guvernul Ciolos. Cum am dat cu piciorul acelei sanse. Si imi e ciuda.

Am ajuns ultimii din Europa. Curand nici Mos Gerila nu o sa ne mai viziteze.

Sursa foto: Shutterstock.com

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Alex Goaga
Alex Goaga scrie despre antreprenoriat, new media si IT&C de peste sase ani, visand (in timpul liber!) la viitoarele holograme portabile “tip Star Wars”. Pasionat de citit (benzi desenate printre altele) .

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Politic »


Comunicate de presă

Vrei ca informatia ta sa ajunga la publicul tau tinta? Publica un comunicat de presa →


Setari Cookie-uri