Ieri am simtit un fior rece pe spinare vazand o statistica actuala a Uniunii Europene – Romania ocupa ULTIMUL loc ca stare a democratiei, intr-o scadere dramatica dupa preluarea puterii de catre Partidul Social Democrat si ALDE. Acest lucru se resimte peste tot – de la inabusirea (uneori violenta, alteori prin amenzi absurde) ale miscarilor stradale, pana la o economie din ce in ce mai subreda. Un articol din Constitutie nu trebuie insa niciodata uitat!

Articolul 39 din Constitutia Romaniei specifica, foarte clar: Mitingurile, demonstratiile, procesiunile sau orice alte intruniri sunt libere si se pot organiza si desfaasura numai in mod pasnic, fara niciun fel de arme.

Repeta acest articol pana cand il inveti pe dinafara. Este unul dintre articolele de baza atunci cand vorbim de o democratie dezvoltata, solida. Repeta-l si atunci cand diseara, atunci cand esti la mitingul pasnic de langa Ateneu, jandarmii te-ar putea incercui “la intimidare”, spunandu-ti sa pleci sau vei primi amenda.

Repeta-l si jandarmilor. Repeta-ti-l tie si lupta pentru a pastra Romania democratica si a nu aluneca spre totalitarismul dorit de Liviu Dragnea si apropiatii sai. Timp de doi ani, acestia au fost ocupati aproape exclusiv cu daramarea institutiilor statului, incepand cu Justitia, angajarea de apropiati PSD in pozitii cheie si, in final, preluarea fraielor tuturor institutiilor publice. Totul, intr-un total dispret fata de orice valori democratice, vestice, pro Uniunea Europeana.

Astazi vin la Bucuresti toti sefii de la Bruxelles – presedintele Parlamentului European, presedintele Consiliului European, comisarii. Romania preia si ceremonial presedintia Consiliului UE.

Fara indoiala, autoritatile supuse lui Dragnea, in speta Jandarmeria, vor incerca sa intimideze pe cei care, in litera Constitutiei, vor incerca sa isi faca auzite vocile pro UE. Nu asista pasiv la distrugerea tarii. Gandeste-te ca fiecare voce auzita din strada deranjeaza pe corupti mai mult decat poti crede. Gandeste-te ca fiecare om in plus vazut de inalti oficiali ai UE vor transmite semnale puternice atat in cadrul structurilor Uniunii, cat si, fara indoiala, in presa mondiala.

Fiecare om in strada, diseara, va fi o piedica mare in calea infractorilor din Guvern si Parlament, in calea fiecarui om care incearca sa “indoaie” legea in favoarea lui. Si acest lucru se vede din disperarea tuturor actorilor politici cu dosare penale sau sub influenta lui Liviu Dragnea (vezi Tudorel Toader – n.r.) de a infiera, bloca si diminua efectele oricarui miting.

Poti vedea dorinta lor ca vocea poporului sa nu se mai faca auzita inclusiv prin incercarea disperata de a interzice orice manifestatii. Cel mai recent este raspunsul viceprimarului Bucurestiului, Aurelian Badulescu, care a respins multiplele cereri venite catre PMB pentru a autoriza mitingul din seara aceasta, de la Ateneu. Aurelian Badulescu este cel care, printre altele, a injurat ca la usa cortului opozitia, dar si cel care pretinde ca poate aduce in Bucuresti o tehnologie care sa prezica orice cutremur cu zeci de minute inainte de a se intampla.

Ne jucam ultimile sanse pentru a ramane un stat democratic si a coti Romania catre valorile vestice. Anul acesta va fi unul DECISIV pentru Romania – in 25 mai vor avea loc alegerile pentru Europarlamentare, in timp ce in toamna vor avea loc alegerile prezidentiale. Romanii vor trebui sa se trezeasca din amorteala si sa IASA la VOT. Este cel mai puternic instrument democratic pe care il mai avem.

INCA il mai avem.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Alex Goaga
Alex Goaga scrie despre antreprenoriat, new media si IT&C de peste sase ani, visand (in timpul liber!) la viitoarele holograme portabile “tip Star Wars”. Pasionat de citit (benzi desenate printre altele) .

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Politic »


Comunicate de presă

Vrei ca informatia ta sa ajunga la publicul tau tinta? Publica un comunicat de presa →


Setari Cookie-uri