Horoscop cu talc

La fiecare inceput de an, media abunda in predictii, unele sumbre, altele pline de promisiuni ce ne vor da curajul sa abandonam plasa de siguranta si sa incercam imposibilul pentru ca, acum, in acest an, sigur trebuie sa dam marea lovitura.

Femeile si tot ceea ce tine de feminin (politica, de exemplu) cauta semne si certitudine pentru a se implica, dar cu plasa de siguranta indelung verificata. Oare?

Din acest motiv, ele (femeile sau partidele) sunt cele care preseaza casatoriile! Cand isi platesc politele, la ruperea casatoriilor, se vede cel mai bine! Cand e vorba de impartirea patrimoniului real sau virtual, lucrurile devin de-a dreptul serioase!

Si, deoarece am amintit de patrimoniu, trebuie sa ma refer la comunicatul BNR de ieri, unde predictia privind “derapajul” de la prudenta la fermitate in politicile monetare in 2008, nu face decat sa confirme vocile pesimistilor.

Parintii intelepti sunt prudenti cu copiii si fermi cu tinerii adulti. Romania “noua” implineste, in 2008, 19 ani! O varsta, se pare, critica, la care se consuma mult si de-a valma, iresponsabil, in numele unor libertati, de cele mai multe ori “nesustenabile” de plasa responsabilitatilor. Plasa impletita cu aceeasi superficialitate cu care adultii-model ai occidentului isi consuma ratia de putere.

Barilul de petrol penduleaza gratios in jurul punctului critic de 100$, gata de start spre multiplicare, bancile centrale ale mai marilor puteri incearca sa preia stafeta de la Malta, religiile (sau banii din spatele lor) se infrunta la sud de Dunare, ignorand lectiile de istorie ale trecutului, in timp ce, noi, cu inconstienta “tineretii”, cautam in horoscoape de tabloide ieftine semnele unor miracole, precum cele ce ne-au aruncat, de-a lungul timpului, in NATO sau in UE.

Ce ne aduce anul care vine?

Depinde de cat de serios ne vom autoanaliza si controla. Depinde de cat de in serios vom lua avertismentul “batranilor” de la BNR! Mai ales ca, un an electoral seamana a nunta fara dar, eventual cu taxa mare pe furat mireasa. Ramane de vazut cine va fi nasul.

S-ar putea sa ramaneti cu mireasa, dar stiti deja cat de scump costa o femeie nefericita, de la targul de lux din Bucurestiul lui 2007…