10 august 2018 am fost alungati din piata cu bastoane, cu gaz lacrimogen, cu teroare si violenta. Cu raniti, cu sange, fara niciun menajament fata de turisti straini, copii, mame, batrani sau jurnalisti. 10 august 2019, conferinte de presa din jumatate in jumatate de ora, jandarmi imbracati lejer, nicio violenta. Aceiasi oameni, aceeasi zi, la un an distanta. Nimic schimbat, si totusi o intorsatura la 180 de grade.

Niciun vinovat dintre jandarmii care au fost vazuti in inregistrari dand in oameni care ridicau mainile, niciun jandarm judecat si condamnat pentru ca a atacat oameni pasnici. Si acum, la un an distanta, nu isi accepta vina, ci doar incearca sa isi reconstruiasca imaginea care nu mai poate fi recuperata si dau vina tot pe cetatenii tarii.

Jandarmeria Romania nu va mai fi niciodata aceeasi. Nu fara ca TOTI vinovatii sa fie destituiti, sa nu mai intre niciodata intr-un serviciu de ordine si paza, si sa fie condamnati conform legilor in vigoare.

In schimb, intr-un festival al ipocriziei, Jandarmeria “multumeste organizatorilor” manifestatiei din 10 august 2019, dand voalat vina pe oamenii care au participat in 2018 pentru violentele la care acestia au fost supusi.

Justitia, DIICOT, intre timp, nu au facut mai nimic. Nimic vizibil, la peste 12 luni de cand populatia a fos atacata violent, pentru prima oara de la mineriade, spre stupefactia intregii Europe. Incompetenta? Taraganare?


Romania trebuie si vrea sa se schimbe. Nu avem niciun vinovat pentru Revolutie, pentru mineriade, pentru Colectiv, nu mai putem repeta “experienta” si pentru 10 august 2018.

Justitie oarba, asteptam cat mai rapid rezultatele cercetarilor! Iar noi, cetatenii, trebuie sa iesim la vot si, conform Constitutiei, sa protestam atunci cand simtim ca suntem mintiti, furati si calcati in picioare de Guvern, Parlament, primarii. TREBUIE sa schimbam in bine tara.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Alex Goaga
Alex Goaga scrie despre antreprenoriat, new media si IT&C de peste sase ani, visand (in timpul liber!) la viitoarele holograme portabile “tip Star Wars”. Pasionat de citit (benzi desenate printre altele) .

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Social »



Setari Cookie-uri