Urmatoarele trei campanii, pentru prezidentiale, locale si, in final, parlamentare, vor fi de departe cele mai murdare din istoria recenta a tarii. Pe un fond de profunda instabilitate economica, cu nervii intinsi la maxim, dupa ce PSD a plimbat trei premieri in tot atatia ani si un Guvern Dancila cazut, lupta se va duce la baioneta. Iar sangele va curge aproape exclusiv din popor.

Dialogurile constructive vor lipsi aproape cu desavarsire, curgand in schimb cu promisiuni, multe dintre ele populiste si fara acoperire in realitate. Acest lucru nu va fi diferit fata de alte campanii din trecut (vezi promisiunile PSD din 2016, din care au indeplinit o fractiune extrem de mica), ce va fi insa diferit vor fi atacurile la persoana mult mai virulente, multe mincinoase sau scoase din context.

Ne-am obisnuit in ultimii trei ani cu murdaria, cu jignirile, cu gesturile obscene ale unor politicieni si injuriile altora, cu aruncatul vinei “dintr-o curte in alta”; ne-am obisnuit atat de mult incat, din pacate, aproape ca nu mai reactionam in fata lor.

Iar atunci cand corpul pacientului (poporul in situatia de fata) devine imun, doza este crescuta. Asteptati-va sa iasa la suprafata tot felul de informatii mizerabile, in fata carora faptul ca “Ciolos este ruda cu Soros” sau ca Iohannis a facut trafic cu copii si are zeci de dosare penale vor parea poezii de George Cosbuc.

Un exemplu concret si nou vine de la Daniel Tudorache, primarul PSD al Sectorului 1 care, folosindu-se de drama contracandidatului de la PNL Sebastian Burduja, spune ca “unul care n-are grija de familia lui n-are cum sa aiba grija de altii”. Este un atac absolut mizerabil, sprijinit pe o tragedie personala a sefului PNL pe Sectorul 1.

Astfel de atacuri nu vor fi nici rare, nici singulare si ne asteapta campanii lipsite de transparenta, bazate pe MULT fake news de toate partile, pe atacuri si contraatacuri din care cetateanul de rand nu va intelege mare lucru.

Ce trebuie tu sa faci? Sa cercetezi informatiile din mai multe surse; sa te asiguri ca daca o informatie pare incredibila, este foarte posibil ca asa sa fie. Sa fii atent(a) ce publicatii citesti si sa semnalezi fake news-urile.

Si cel mai important, in ciuda campaniilor murdare la care cel mai probabil vom asista, sa iesi la vot. Sa nu lasi lehamitea sa te covarseasca. Votul este expresia cea mai clara si pura a democratiei si, de aceea, pentru a evita sa repetam greselile, atat in noiembrie cat si in 2020, pedepsestei-i sau rasplateste-i cu stampila.

Sursa foto: Shutterstock.com

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Alex Goaga
Alex Goaga scrie despre antreprenoriat, new media si IT&C de peste sase ani, visand (in timpul liber!) la viitoarele holograme portabile “tip Star Wars”. Pasionat de citit (benzi desenate printre altele) .

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Politic »


Comunicate de presă

Vrei ca informatia ta sa ajunga la publicul tau tinta? Publica un comunicat de presa →


Setari Cookie-uri