Invitatie la ping-pong

Cu cateva luni in urma, am avut o intalnire, organizata in club A de Horia Badau, presedintele Asociatiei consumatorilor de media, cu studentii de la facultatea de jurnalism. Am plecat la intalnire incarcata de prejudecatile nascute din reflectarea in mass media a presupuselor nevoi ale tinerilor adulti. Dar, asa cum m-a invatat mama, “Chose promis, chose du” este responsabilitatea unui om care tine la reputatia sa.

Dupa primul schimb de replici, am simtit din nou, dupa 12 ani, furnicaturile de placere dinaintea intrarii la clasele de elita. Am petrecut doua ore de ping-pong intelectual, care mi-a redeschis apetitul pentru catedra, asa cum li se intampla fumatorilor cand, dupa abstinenta isi aprind o tigara.

Asa s-a nascut proiectul care incepe saptamana aceasta. Am castigat ceva bani din actiunile detinute la firma pe care o conduc. Dupa ce am calculat cam cat mai pot cheltui pana la “auditul final“, au rezultat, prin diferenta, sume suficiente pentru a identifica si a investi in 200 de tineri de 20-21 de ani, din toata tara. Vreau sa ii invat tot ceea ce stiu si sa-i ajut sa faca ceea ce eu sunt prea batrana sa mai pot duce la bun sfarsit. Ei vor avea resursele si energia sa actioneze in rolul de caini de paza ai cheltuitorilor de bani publici, spre binele comunitatilor din care fac parte.

Daca cunoasteti tineri cu spirit de revolta constructiva si, mai ales, generosi, dati-le adresa mea monica.tatoiu@oriflame.ro pentru a-i indruma cu privire la inscrierea la acest maraton din care toti vom castiga, investind, nu bani, ci un pic de timp si suflet.

Programul se numeste “Cele 4 dimensiuni ale cresterii randamentului investirii talentului” si incepe vineri, la Cluj si duminica, la Baia Mare.

Care sunt cele 4 dimensiuni in care se descompune traiectoria individului in viata? Cunoasterea, Consecventa, Convergenta si Credinta.

Cunoasterea – Cunoasterea implica informatie, dar nu se reduce la suma punctuala a pilulelor ingurgitate in ceea ce a mai ramas din scoala formala, sau a bombardamentelor cu secvente pe net. Cunoasterea este un proces ce implica si interactiunile zilnice din cercul social –street smarness, sau mai modernul concept de inteligenta emotionala. Cunoasterea necesita munca din partea celui ce tinteste iesirea din pluton. Informatia, utilizata in sesiuni de intrebari, raspunsuri si probleme rezolvate, devine cunoastere.

Consecventa – este, dupa mine, cel mai important lucru in realizarea unui vis. Este perseverenta inteleapta. Perseverenta poate fi, cateodata, sinonima cu incapatanarea. Aici trebuie sa fim intelepti si sa ne dorim doar ceea ce putem realiza cu placere. Unii dintre noi incercam sa obtinem succesul cu incrancenare. La sfarsitul drumului, vom descoperi cu amaraciune ca totul a fost in zadar. Succesul trebuie sa aduca implinire, lumina, impacarea cu sine. Cand definesc consecventa, am in minte un sistem de valori minimal ce trebuie sa-l definesc clar la inceput de drum, iar toate corectiile ce le voi face in viata (unii le numesc compromisuri) sa nu ma indeparteze de acest “miez”.

Convergenta - este necesara pentru a nu ne risipi. Cand suntem tineri si energia erupe din noi prin toti porii, este foarte usor sa incurcam “drumul national, cu unul judetean” (in Romania este chiar la indemana). Oricate schimbari de curs ma va obliga viata sa accept, trebuie sa stiu de la inceputul drumului in ce port vreau sa ajung, cu minimum de combustibil.

Cele 3 C-uri sunt accesibile oricui,….daca CREDE!

Setari Cookie-uri