Suntem de multe ori atât de orbiți de cum vrem noi să fie lucrurile, încât nu putem vedea căt de ușor este câteodată să ne fie bine.

Opinie scrisă de Răzvan Căzănescu, fondatorul TBF.

Sunt oameni care au o atât de multă nevoie ca ceilalți să fie corecți cu ei sau cu lumea, încât nu văd că poți să fii fericit, bogat și împlinit chiar și într-o lume în care majoritatea oamenilor nu sunt corecți. Sau nu sunt corecți după standardele tale…

Sunt antreprenori care nu vor să investească în oameni decât atunci când sunt 100% siguri că nu vor pleca. Asta este ca și cum nu ai planta nimic decât dacă ești sigur că nu vine nicio grindină.

Este plin de soți și soții care sunt deja lângă omul alături de care pot să fie extrem de fericiți. Dar pentru că ei vor să fie anumite lucruri ca ei… pierd și omul… pierd și șansa.

Cei mai fericiți oameni pe care i-am întâlnit în viața asta, nu aveau nicio plăcere ca lucrurile să fie ca ei. Doar doreau să fie bine.

Nu se certau cu soția 3 zile pentru că ei aveau dreptate. Nu conta. Dacă un “îmi pare rău și te iubesc”, le permitea să fie bine… atunci asta făceau. Chiar dacă poate ar fi avut ei dreptate într-un univers perfect corect, cu judecători fără emoții.

Văd antreprenori care angajează experți, iar apoi le spun ei cum să facă lucrurile. Și aici nu vorbesc despre faptul că sunt în controlul viziunii, obiectivelor și valorilor. Nu… mă refer la lucrurile tehnice.

De câte ori nu văd doamne care își angajează personal de curățenie, și apoi le arată ele cum se șterge cu cârpa, ce detergent se folosește și cum se dă mai bine cu aspiratorul.

Scopul nu este să fie ca noi. Este să fie bine. Începe de acolo, în orice ai de gând să faci.

Sursa foto: Razvan Cazanescu

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Ionut Sisu
Ionuț Șișu scrie pentru Wall-Street.ro din anul 2011, iar în prezent ocupă funcția de redactor-șef adjunct . El și-a început activitatea în presă în 2007, în departamentul de limbă engleză al Mediafax monitorizare. În perioada 2008-2009, Ionuț a acoperit domeniile piețe de capital și finanțe personale în cadrul Business Standard, publicația de afaceri a trustului Realitatea-Cațavencu. După o scurtă perioada de timp în cadrul Corect...

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Start Up »



Setari Cookie-uri