Probabil că dacă ești familiar cu Sistemul TBF de Management, atunci ești familiar și cu faptul că lucrăm cu avertismente scrise. Mai precis, atunci când o responsabilitate nu este îndeplinită se dă un avertisment scris. Iar când numărul de avertismente atinge un anumit prag stabilit în prealabil, încheiem contractul de muncă.

La prima vedere aceste avertismente sunt dușmanul. Sunt producătoare de stres pentru angajați, nu?

Hai să le definim puțin altfel:

Numărul admis de avertismente = Numărul de greșeli permise pe o anumită responsabilitate într-un trimestru

Mai precis, nu ne așteptăm niciodată ca oamenii să fie perfecți. Este normal să facem greșeli. Ceea ce nu este însă normal este ca doi angajați să facă 20 de greșeli pe o anumită responsabilitate într-un trimestru, iar alți opt să facă doar două.

Cei care fac 20 de greșeli trebuie să treacă pe rol de junior în care sunt permise 20 de greșeli însă și salariu este mai mic. Sau dacă nici așa nu este profitabil pentru companie, încheierea colaborării aduce dreptate celor 8 care performează.

De prea multe ori oamenii spun că vor să muncească mai puțin când de fapt vor mai multă predictibilitate.

Din când în când îmi mai apar la interviuri de top management oameni care îmi spun că motivul principal pentru care vor să plece de la vechiul loc de muncă este că muncesc prea mult și nu au deloc timp cu familia.

Întrebarea este… ce concluzie tragi dintr-un astfel de răspuns?

Că locul din care vine este unul diabolic, care nu avea deloc grijă de oameni? Sau că această persoană are lipsuri în abilitățile sale de management și tocmai din acest motiv avea nevoie să stea peste program? Sau că a ajuns la un moment în viața sa în care prioritățile și valorile s-au schimbat, iar acum familia este mai presus decât rezultatele profesionale?

Oricare poate să fie un răspuns veridic.

Pe mine însă mă interesează să aflu dacă prima variantă este cea reală. Pentru că dacă se încadrează în celelalte cazuri, din punctul meu de vedere omul se descalifică.

Și nu. Nu spun că este rău să pui familia pe primul plan. Spun că în top management vreau oameni care încă au o foame mare pentru reușită, nu o tendință spre confort.

Revenind.

Cum ne dăm seama dacă vine dintr-o companie diabolică?

Întrebarea pe care o adresez este următoarea: Te-a deranjat de fapt cantitatea de muncă sau lipsa de predictibilitate?

Majoritatea consideră că au o problemă cu timpul mare petrecut la muncă. Pe când de fapt au o problemă cu lipsa cronică de predictibilitate. Și de aici nu se pot organiza pentru că planurile lor sunt mereu date peste cap de schimbări fără sens.

Sursa foto: TBF

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Cariere »



Setari Cookie-uri