Cele mai importante evenimente de business din aprilie, de la A la Z

Trei tranzactii de ordinul zecilor de milioane de euro si doua numiri de top la conducerea unor companii locale au tinut luna trecuta capul de afis in materie de evenimente economice. De la A la Z, stirile de business ne-au tinut in priza si in luna aprilie.

A este pentru Asiban. Grupul francez Groupama a preluat in aprilie Asiban, aceasta fiind cea mai mare tranzactie din piata asigurarilor.

B este pentru Baneasa Shopping City. Centrul comercial s-a deschis luna trecuta, dupa o investitie de 150 milioane de euro, iar aproximativ 50% din suprafata inchiriabila va fi destinata brandurilor nou intrate pe piata din Romani

C este pentru Cargus. Jucatorul local de curierat a fost preluat de compania internationala DHL, intr-o tranzactie estimata la 50 milioane de euro.

D este pentru Dominic Bruynseels, noul presedinte executiv al celei mai mari banci dupa active din Romania, BCR.

E este pentru Eli Davidai. Omul de afaceri care a adus brandul Pepsi in are un nou pariu profesional: Burger King. Davidai a inaugurat primul local Burger King pe piata din Romania si are in plan extinderea retelei cu inca noua unitati pana la sfarsitul anului 2009.

F este pentru Fonomat, cel mai mare dealer Orange, cu peste 167 de magazine, care si-a bugetat luna trecuta investitii de 1,6 milioane de euro.

G este pentru Google. Google se plasa luna trecuta pe prima pozitie in topul mondial al celor mai valoroase branduri, valoarea marcii avansand in 2008 la 86 de miliarde de dolari. Mai mult, Google a anuntat un profit peste asteptarile pietei in primul trimestru din 2008, infirmand temerile potrivit carora compania se confrunta cu o criza de publicitate online si faptul ca incetinirea ritmului de crestere a economiei din SUA va afecta grupul.

H este pentru H&M, desemnat cel mai valoros brand de pe continent, devansand companii precum Carrefour, Tesco si IKEA.

I este pentru IP Devel, companie cumparata integral de italienii de la Enea, pentru 3,2 milioane euro,

J este pentru Jean Valvis. Omul de afaceri a incheiat vanzarea companiei LaDorna catre producatorul francez Lactalis, printr-o tranzactie evaluata de presa la circa 100 de milioane de euro.

K este pentru Kika, cel mai mare greenfield din industria mobilei. Retailerul austriac de mobila a anuntat luna trecuta ca va investi, in urmatorii cinci ani, aproximativ 200 de milioane de euro in deschiderea a 8 magazine, care vor genera, fiecare, venituri de 10-15 milioane de euro.

L este pentru LS Real Estate Ventures, fond de investitii imobiliare, care va atrage fonduri de un miliard de euro, anuntand achizitii si in Romania.

M este pentru Miki Haiblum, omul de afaceri care a vandut grupului City Grill cele doua cafenele Crem Caf. Tranzactia a fost estimata la un milion de euro.

N nu se acorda pentru luna aprilie.

O este pentru OTP Asset Management. Compania a intrat pe piata romaneasca de investitii si a lansat trei fonduri cu diferite grade de risc pentru firme si populatie, in care grupul OTP investeste circa 7 milioane euro.

P este pentru Patrice Lespagnol, noul director executiv al retailerului Carrefour Romania, care l-a inlocuit pe Jacobo Caller Celestino.

R este pentru RCS/RDS, care, alaturi de Antena 1, a castigat licitatia pentru drepturile de televizare ale meciurilor din Liga I in urmatoarele trei sezoane, pentru suma de 102 milioane de euro.

S este pentru Sonae Sierra, care alaturi de Caelum Development a incheiat un parteneriat in vederea dezvoltarii celui mai mare mall din tara, Parklake Plaza, din Bucuresti, investitia programata depasind 700 milioane euro. Parklake Plaza va fi inaugurat in aprilie 2011

T este pentru Tina R, care a facut primul pas spre BVB. Retailer-ul de imbracaminte a semnat in aprilie un contract de consultanta cu casa de brokeraj HTI Valori Mobiliare in vederea listarii pe piata de capital a unui pachet de 25% din actiunile societatii.

U este pentru UniCredit Tiriac Bank, care ar putea face in acest an 1.400 de angajari, conform unor anunturi de angajare care circula pe grupurile de discutii studentesti.

V nu se acorda pentru luna aprilie.

W este pentru Warren Buffett. Compania Berkshire Hathaway, detinuta de miliardarul american Warren Buffett, va cumpara 19% in cadrul Wrigley pe care va plati 2,1 mld. dolari.

Z este pentru Zapp. Telemobil, furnizorul de servicii de telefonie mobile care opereaza reteaua Zapp, a facut, la finele lunii trecute, o demonstratie 3G intr-o retea formata din cateva laptopuri conectate la o statie. Compania va lansa serviciile comerciale abia la toamna.
Setari Cookie-uri