Cum sa cumperi cu banii altora

Trebuie sa prezinti incredere, fara de care nimeni nu iti va imprumuta bani. De fapt, increderea reprezinta fundamentul, piatra de temelie a tuturor afacerilor. Urmeaza apoi interesul, motivatia: de ce sa te imprumute cu bani, de ce sa investeasca in tine. Si de ce crezi ca o vor face? Numai pentru a avea la sfarsitul tranzactiei mai multi bani decat la inceput, pentru a avea profit.

Este simplu, nu-i asa? Si astfel incepi sa iti explici acum multe din actiunile unora din jurul tau. Recunosc, mai exista o a treia motivatie pentru care cineva ti-ar putea imprumuta bani: dorinta sincera de a te ajuta, dar, sa nu iti faci iluzii, nu este cazul institutiilor financiare. Acestea investesc in tine NUMAI pentru a obtine profit. Daca considera ca nu il vor avea, nu iti vor da banii lor pentru a-i investi.

De aceea trebuie sa fii un client serios, de incredere. In domeniul imobiliar, un broker profesionist colaboreaza intotdeauna cu bancile care te pot ajuta sa obtii banii de care ai nevoie pentru o investitie. Un broker profesionist cu experienta lucreaza si cu alte institutii financiare pentru a finaliza o investitie profitabila.

Trebuie sa stii foarte bine limitele pana la care poti exploata proprietatile disponibile. Trebuie sa ai banii pe care vrei sa ii investesti sau sa stii cand si cum sa ii obtii. In orice caz, avansul pe care trebuie sa i-l dai proprietarului trebuie sa fie disponibil. Cateodata o zi poate fi granita intre a cumpara o proprietate buna la un pret mic sau a o pierde in fata cuiva mult mai pregatit si mai hotarat decat tine.

Asa ca, nu strica sa ai un savings account cu o suma cuprinsa intre 10.000 si 100.000 de euro accesibili in orice moment. Asemenea conturi functioneaza simultan ca depozite de economii si conturi curente, adica vei castiga dobanda ca la un depozit bancar la termen de o luna, dar iti vei putea retrage in orice moment bani din cont, fara sa pierzi dobanda acumulata.

De asemenea, trebuie sa pastrezi regulat legatura cu brokerul imobiliar, care te va instiinta imediat ce i se prezinta o oferta buna pentru ca proprietatile pot aparea si disparea de pe piata imobiliara in aceeasi zi.
Sa iti pui mereu intrebari din momentul in care te-ai hotarat sa cumperi o proprietate, sa nu ajungi niciodata in situatia de a o pierde pentru ca nu ai fost pregatit. Raspunsurile te vor ajuta sa afli de ce proprietarul vrea sa vanda si sa iti adaptezi oferta la nevoile acestuia.

De exemplu, un proprietar care are nevoie urgenta de bani dintr-un motiv sau altul va fi foarte amiabil daca ii vei face o oferta in care banii ii pot fi transferati in cont la semnarea actelor, fara a mai astepta cel putin o luna pana la aprobarea creditului bancar. Nu uita ca cel din fata ta, cel care vinde imobilul pe care il doresti, este un om ca si tine. Pentru a putea obtine mai usor ceea ce doresti trebuie sa ajungi cumva la sufletul sau pentru ca, orice am spune, in majoritatea cazurilor oamenii iau decizii emotional.

Astfel, cu cat poti elimina mai multi din pasii necesari pentru a avea disponibila suma totala pe care vrei sa o investesti, cu atat vei fi mai aproape de a achizitiona proprietatea dorita in conditii bune pentru tine.

Fragment din cartea “Pariul proprietatii. Ghidul investitiei imobiliare inteligente”, Editura Nemira, scrisa de Eduard Uzunov.

Nota: Fragmentul a fost publicat cu acordul Editurii Nemira




Setari Cookie-uri