Investitor roman, fata in fata cu o bursa in curs de maturizare

In urma cu doua saptamani, anuntam inceputul campaniei “Investitor roman, caut bursa matura”, un proiect sustinut de Intercapital Invest.

Am discutat cu brokeri si manageri, investitori, specialisti in branding, analisti din regiune si oficiali ai Bursei de Valori si Comisiei Nationale a Valorilor Mobiliare.

Fiecare cuvant scris in cele 14 articole publicate a purtat acelasi tel jurnalistic pe care ni l-am asumat la debutul campaniei: sa identificam probleme si sa gasim solutii.

Pe langa topul problemelor, care vine sa sintetizeze cele mai importante informatii transmise in 13 zile de campanie, concluzia este ca bursa romaneasca mai are foarte multi pasi de parcurs pana la maturizarea deplina.

Pentru acest scop trebuie sa ne unim fortele si sa gasim un numitor comun. Presa de business, brokeri, institutiile pietei, investitori si consultanti, toti trebuie sa militeze pentru aceeasi cauza: cresterea si dezvoltarea bursei.

Un oficial al Bursei de Valori imi spunea, intr-o discutie informala, ca prima dovada a maturizarii pietei de capital romanesti o vom avea cand BVB se va afla pe lista pietelor emergente, de pe ultima pagina a cotidianului Financial Times.

Noi credem ca dovada suprema va fi atunci cand vom lansa o campanie in care sa vorbim de realizarile Bursei, de numarul record de IPO-uri, de abundenta companiilor si a instrumentelor, de cresterea continua a numarului de investitori sau de un brand puternic, o imagine solida si populara.

Pana atunci, trebuie sa invatam in primul rand sa comunicam. Sa discutam liber cu toti cei implicati, sa punem problemele fata in fata cu responsabilii de rezolvarea lor, sa nu ne fie frica sa ne asumam raspunderea in fata pietei pentru orice greseala.

Am incercat in acest demers sa discutam direct cu reprezentantii institutiilor care arbitreaza si supravegheaza piata. Dar, din lipsa de timp, conversatiile s-au rezumat la metoda din ce in ce mai comuna printre comunicatori – internetul.

Chiar daca traim intr-o era a tehnologiei, noi inca mai credem in discutiile libere. Si mai speram ca, intr-o zi, rolul presei va fi mai profund inteles.

De aceea, promitem sa nu uitam obiectivul major: ca intr-o zi sa le punem in fata aceste probleme tuturor celor care au puterea sa schimbe si sa grabeasca maturizarea Bursei. Nu vom uita nici acel “to-do-list”, de pe care, in curand, vom incepe sa taiem schimbarile in bine.


Setari Cookie-uri