Fara glas

Cateodata nu prea am multe de spus. Si simt ca e timpul sa nu spun decat lucruri absolut necesare. Poate ca ar trebui sa tac mai des, cine stie...

Pentru ca astazi inspiratia imi spune sa nu scriu , m-am gandit sa va arat cateva dintre websiteurile pe care le apreciez atunci cand internetul nu e decat un alt loc de umblat hai-hui.

1. Life Hacker (www.lifehacker.com) este websiteul unde viata unui om modern e disecata pana in cele mai mici amanunte. Daca va doreati un ghid pentru orice, aici aveti toate sansele sa il gasiti. De cele mai multe ori, acesta este websiteul de unde poti invata, cu adevarat, cate un lucru nou in fiecare zi. Motto-ul spune tot: “In loc sa traiesti ca un tocilar, mai bine toceste viata”.

2. Arts & Letters Daily (www.aldaily.com) va ofera pe tava cele mai bune carti ale momentului. Motto-ul lor este “Veritas odit moras,” sintagma din opera Oedip a lui Seneca. Ideea se poate traduce prin “Adevarul uraste intarzierea”. De cele mai multe ori cand il vizitez, websiteul imi aduce aminte de ochiul senin al unei furtuni de vara. Nu e vorba de afaceri, de politica, de stiri, de nimic din lucrurile de care abuzam in fiecare zi. E doar arta scrisorilor.

3. New York Magazine. (www.nymag.com) Publicatia online imi exprima exact acele lucruri pe care ar trebui sa le vad atunci cand citesc o revista-magazin. Imi aduc aminte, prima data cand am vizitat New York Magazine, ca ma simteam ca un copil intr-un magazin de mingi de fotbal (echivalentul dulciurilor pentru mine). Apoi, am ramas cititor fidel.

4. The Internet Public Library (www.ipl.org). Sau locul unde sute de mii de carti sunt accesibile gratuit. De acest loc mi-a spus un prieten, cu ani in urma. Constat ca dupa aproape 6 ani, biblioteca este la fel de plina de surprize ca atunci. Cand vizitez IPL, imi aduc intr-un fel aminte de casa. :)

5. Internet Movie Database (www.imdb.com). Putine sunt locurile in care un film bun este prezentat in atatea detalii. Cele 42 de milioane de utilizatori care viziteaza websiteul in fiecare luna dau credibilitate notelor acordate fiecarui film in parte. Despre IMBD nu pot sa imi amintesc mare lucru, pentru ca probabil as vorbi despre lucruri care se afla in afara legii, mai nou. Cand nu stiti ce film sa inchiriati, cautati aici.

Aici se termina recomandarile.

O saptamana buna.