Leasingul operational in era digitala - Mobilitatea pe primul loc

Era digitala a schimbat modele de business, cat si mentalitati, a creat noi oportunitati de afaceri si a dezvoltat diferite ramuri ale economiei. Conform celor mai recente statistici, numai in Romania peste jumatate din populatia tarii foloseste diferite dispozitive mobile sau conectate la Internet. Aceasta constanta evolutie a tehnologiei a condus si la modificarea cerintelor clientilor pentru diverse servicii care le pot satisface nevoia de mobilitate. De la cumparaturile de zi cu zi pana la rezervarea vacantei, totul se face online si cel mai probabil, de pe telefon sau tableta.

Companiile de leasing operational au inteles aceasta tendinta, astfel incat, la nivel national si international, se dezvolta solutii de mobilitate si interfete directe cu utilizatorii, menite sa faciliteze accesul conducatorilor auto la serviciile de care au nevoie. Toate acestea in conditii de optimizare a costurilor, un element atat de important pentru managerii din zilele noastre.

Solutiile de mobilitate din leasingul operational cuprind platforme si aplicatii online care sustin activitatea zilnica a managerilor de flota, dar si a soferilor, pentru a fi cat mai aproape de cerintele utilizatorului care isi traieste o buna parte din viata profesionala in masina.

Printre cele mai uzuale platforme dezvoltate de catre companiile de leasing operational sunt aplicatiile mobile care permit conducatorilor auto sa contacteze cu usurinta serviciul Customer Care, cat si cei mai apropiati furnizori de servicii oriunde s-ar afla in tara sau in lume, prin selectarea locatiei curente sau a celei dorite precum: benzinarii, statii ITP, service-uri de reparatii daune, geamuri si parbrize, inlocuirea anvelopelor, intretinere si reparatii mecanice. Aceste tipuri de aplicatii pentru smartphone sunt deosebit de utile pentru soferii care sunt mereu in miscare, iar masina le-a devenit un al doilea birou. Acestea sunt indeaproape urmate de cele dedicate vanzarii autovehiculelor uzate la terminarea contractelor de leasing operational, adresate dealerilor specializati in vanzarea de autovehicule rulate si conducatorilor vehiculelor.

In ultima perioada au aparut si aplicatii online care faciliteaza configurarea si selectia masinilor, luand in considerare criterii precum echipamentul, optiunile aditionale, exteriorul masinii, oferind o mana de ajutor managerilor de flota care se confrunta cu foarte multe posibilitati.

De asemenea, la nivel international sunt implementate platforme online integrate care au un impact major asupra modului in care este utilizata masina, cat si asupra costurilor. Aplicatia care monitorizeaza locatiile vehiculelor, GPS-telematics, este una dintre acestea, prin care managerii de flota pot fi la curent in orice moment cu statusul fiecarui vehicul administrat, putand vizualiza locatia exacta, viteza, starea de functionare a masinii, modul de utilizare si comportamentul soferilor. Astfel se reduc cheltuielile operationale, se controleaza mai usor consumul de carburant, se accentueaza productivitatea si, nu in ultimul rand, se imbunatateste siguranta flotei. De asemenea, mai putem enumera si aplicatiile care masoara nivelul emisiilor de CO2 si aplicatiile pentru administrarea flotei. Acestea sunt doar cateva dintre sistemele digitale create pentru a imbunatati operatiunile managementului de flota, dar si intreaga experienta auto a soferilor.

Privind per ansamblu, putem preconiza ca serviciile de mobilitate oferite de companiile de leasing operational vor lua amploare in anii care vor urma, datorita acestui trend digital care influenteaza comportamentul de consum. Intr-un mediu de afaceri dinamic, dirijat de transformari si actualizari frecvente, atat pe plan global cat si national, anticiparea nevoilor si a cerintelor consumatorilor reprezinta un punct cheie pentru dezvoltarea oricarui business, iar companiile de leasing operational vor continua sa isi asume rolul de consultanti, indiferent daca folosesc metodele clasice sau noile tehnologii.

Setari Cookie-uri