Grupul financiar austriac Raiffeisen Zentralbank (RZB), care controleaza Raiffeisen International, a anuntat ca deprecierea de 487 milioane euro din expunerea fata de Islanda va face aproape sa dispara profitul sau net din 2008.
Mai devreme, grupul recunoscuse valoarea expunerii sale fata de Islanda, de 600 milioane euro. Suma se adauga expunerii de 252 milioane euro a grupului la banca de investitii Lehman Brothers, intrata in faliment.

Directorul executiv al Raiffeisen Zentralbank, Walter Rothensteiner, a declarat joi, intr-un briefing de presa, ca grupul va reusi totusi sa mentina pentru acestan un rezultat "putin peste zero", in ciuda deprecierilor. Anul trecut, grupul obtinuse un profit net de 778 milioane euro, informeaza Reuters, citat de NewsIn.

Profitul inainte de impozitare din acest an va fi de circa 700 milioane euro, jumatate din nivelul de anul trecut.

RZB furnizeaza cea mai mare parte a fondurilor pentru Raiffeisen International, al doilea mare creditor din Europa Centrala si de Est. Dupa anunt, titlurile Raiffeisen International s-au depreciat puternic, fiind cotate in jurul orei 15:50, ora Romaniei, cu 18,46 euro, in scadere cu 7,7% fata de cotatia de referinta. Indicele ATX al bursei din Viena cobora la acelasi moment cu 1,31%.

Raiffeisen International are afaceri bancare pe piata romaneasca prin Raiffeisen Bank Romania.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri