Cauti o casa? Coldwell Banker te consiliaza LIVE intr-o sesiune de Q&A

10 Decembrie 2014 / 14:00 - 15:00


9 intrebari

Gabriel Voicu, director new homes division la Coldwell Banker Affiliates of Romania, iti va raspunde LIVE la intrebarile despre piata rezidentiala miercuri intre 14:00 si 15:00. Vrei sa stii care sunt elementele de care trebuie sa tii cont pentru a face alegerea potrivita cand iti cumperi o casa? Cum vor evolua preturile? sau Ce costuri "de intretinere" trebuie sa iei in calcul intr-un bloc nou?, asteptam intrebarile tale.


Dezbateri pe tema: Cauti o casa? Coldwell Banker te consiliaza LIVE intr-o sesiune de Q&A


Este in regula sa achizitionez un spatiu comercial in zona Dimitrie Leonida/strada Amurgului din Bucuresti, in cartierul rezidential de blocuri, la parter, pentru aproximativ 1000 de euro/mp, 40 mp, in conditiile in care in acest moment strada este asfaltata cam jumatate si inca nu este populata zona in intregime?Ma intereseaza daca voi reusi sa-l inchiriez cam cu 400 euro/luna sau daca voi mai astepta sa obtin aceasta suma?

Catalin / 10 Decembrie 2014 ora 14:40
10 Decembrie 2014 ora 15:21

 Intrebarea pe cate m-ati adresat-o este mult prea specifica si necesita o analiza aprofundata.


Buna ziua. Dupa achizitia unui apartament au inceput sa apara infiltratii de apa. Trebuie sa fac o sesizare scrisa constructorului? Dupa lucrari trebuie sa primesc un proces verbal cu lucrarile? In cat timp dupa notificare are obligatia constructorul sa intervina? Multumesc

Laurentiu / 10 Decembrie 2014 ora 14:27
10 Decembrie 2014 ora 14:42

Daca este vorba despre un imobil nou, conform legii,  trebuie sa beneficiati de garantie. Avand in vedere ca nu stiu exact ce documente ati semnat va recomand sa consultati un specialist pe probleme juridica.


Ce este mai avantajos in momentul de fata. Anul viitor ne casatorim si inca suntem in cumpana intre doua optiuni si anume: cumpararea unui apartament prin programul Prima Casa, sau inchirierea unui apartament pentru o perioada dupa care sa cumparam o casa. Mentionez ca in urmatorii 10 ani exista si posibilitatea sa lucram in alta tara iar investitia intr-un imobil este benefica pe de o parte, insa nu stim cat de avantajos sau riscant este sa ne `legam` de un imprumut. Ce recomandari ne-ati da?

Adina / 10 Decembrie 2014 ora 14:22
10 Decembrie 2014 ora 14:50

 S-au scris nenumarate articole despre argumentele pro si contra achizitie vs. chirie.

Sfatul meu este ca daca puteti accesa un credit "Prima Casa" sa achizitionati un imobil pentru ca sunt deja multe cazuri/zone/proiecte unde rata la banca este mai mica decat chiria. Daca plecati din tara mai tarziu de 5 ani (nu puteti vinde imobilul mai devreme de 5 ani de la achizitie conform impunerilor "Prima Casa") puteti opta fie sa vindeti imobilul sau il puteti inchiria astfel incat rata la banca sa se plateasca din chirie. 


buna ziua , sunt din Tulcea ;doresc sa cumpar o casa cu teren intruna din comunele adiacente Bucurestiului ; chiar si in unele zone periferice ale capitalei ; Intrebare ?: ce criterii trebuie sa ma calauzesaca in alegerea locatiei ? :* punctele cardinale ? * extinderea Bucurestiuliu catre zona aleasa ? conditiile climatice ( mlastini , ape ,paduri , camp deschis , furtuni de praf )? * evitarea podurilor , cailor ferate , autostrazilor , centurilor de transport din proximitatea lotului ? * exista o zona ideala pentru cei ce aleg imprejmuirile Bucurestiului ? Multumesc

PIRVU ION-ANTON / 10 Decembrie 2014 ora 13:45
10 Decembrie 2014 ora 15:26

 Buna ziua,

Cel mai important factor este scopul pentru care achizitionati imobilul deoarece criteriile de alegere sunt diferite daca doriti sa achizitionati strict pentru investitie sau doriti sa locuiti in acel imobil. In primul caz, trebuie sa urmariti cu atentie ritmul de dezvoltare al zonei si infrastructura si sunt necesare anumite calcule de rentabilitate. Daca achizitia se face pentru uz personal atunci trebuie sa aveti in vedere zona dvs. de interes si anume locul unde va desfasurati activitatea, scoli si gradinite din proximitate, etc.

Ca si directii principale de extindere, cea mai importanta zona este cea de nord insa acest lucru nu inseamna ca celelalte zone/directii nu sunt atractive. 

Pentru mai multe detalii ma puteti contacta pe adresa de email: gabriel.voicu@coldwell-banker.ro


anton parvu anton parvu 10 Decembrie 2014 ora 15:26
buna ziua , intradevar am omis faptul ca doresc sa << locuiesc>> in imobilul cautat si ca suntem o familie de pensionari cu copii in Bucuresti ;nu am interes pentru scoli si gradinite , singurul criteriu fiind utilitatile ,agrementul ( calitatea aerului , a apei a mediul natural), utilitatile si calitatea mediului economic , social alzonei , comunei-satului etc ); multumesc ; cum se poate prelungi dialogul in sensul de finalitate a cererii sau s-a terminat la nivel de foarte bun ghidaj ?

In cazul in care doresc sa achizitionez un apartament intr-un complex rezidential, cum functioneaza mai exact sistemul buy-back? Ce se intampla daca in termenul pus la dispozitie nu reusesc sa vand apartamentul vechi?

Elvira L. / 10 Decembrie 2014 ora 11:58
10 Decembrie 2014 ora 14:21

 Sistemul de buy-back sau upgrade imobiliar are tocmai aceasta menire si anume de a va scapa de stresul vanzarii imobilului pe care il detineti.  Sistemul functioneaza foarte simplu si anume dupa ce va alegeti apartamentul pe care doriti sa il achizitionati se face o evaluare a imobilului pe care il detineti, si dupa ce se agreeaza toti termenii  se poate face schimbul dupa ce se achita diferenta (unde este cazul).  Dvs. va puteti muta in noul imobil iar de vanzarea imobilului pe care detineati se ocupa un departament specializat. 


Vor mai scadea preturile la locuinte in Bucuresti in 2015 tinand cont ca au fost anuntate noi proiecte rezidentiale?

Raluca Dobre / 10 Decembrie 2014 ora 11:45
10 Decembrie 2014 ora 14:36

 De la inceputul anului 2011 toate statisticile ne-au indicat o tendinta de stabilizare a preturilor, cu foarte mici fluctuatii.  Din calculele noastre, in anul 2014 s-au finalizat 7500 de unitati noi si chiar si in ciuda acestei cifre uriase nu s-au inregistrat scaderi semnificative ale  preturilor si sunt sigur ca si pe parcursul anului viitor vom observa aceeasi tendinta de stabilizare. 

Sfatul meu este ca daca cineva are o nevoie si  isi permite o achizitie in acest moment sa iasa in piata pentru cu in urma unei negocieri directe cu anumiti dezvoltatori poate obtine o reducere mai mare decat o eventuala scadere a pietei.


Buna ziua, As vrea sa stiu ce optiuni de finantare am in cazul in care Prima Casa nu va continua anul viitor. Sunt sigure ratele la dezvoltator? Cam la cat s-ar ridica rata lunara la dezvoltator?

Livia Nastase / 9 Decembrie 2014 ora 16:06
10 Decembrie 2014 ora 15:12

 Chiar daca creditul "Prima Casa" nu va mai continua puteti accesa orice credit ipotecar pentru ca in ultima perioada sunt foarte multe banci care au oferte foarte bune, chiar similare (DAE)  cu cele de "Prima Casa" singura diferenta fiind data de avans (5% pentru "Prima Casa" si 15% pentru creditele ipotecare in lei)

La sistemele de finantare direct de la dezvoltator nu siguranta este problema, ci mai degraba nivelul ratei lunare pentru ca perioada de finantare la dezvoltator este mai scurta decat cea de la banca ( la dezvoltator in general perioda de creditare este de 5-6 ani iar la banca de 30 ani)

 


Cat de mari sunt costurile de intretinere intr-un bloc nou, fata de unul vechi? Ce elemente din cladiri ma pot face sa imi dau seama daca costul va fi mult mai mare?

George / 9 Decembrie 2014 ora 16:03
10 Decembrie 2014 ora 15:18

 Costurile de intretinere sau taxele de mentenanta in cele mai multe dintre proiectele rezidentiale din Bucuresti nu sunt foarte ridicate, variind intre 50 si 250 ron/luna in functie de facilitati.

De cele mai multe ori daca aceasta taxa este mai mare decat in cazul unui imobil vechi diferentra se amortizeaza din cheltuielile personale cu incalzirea pentru ca in cele mai multe cazuri imobilele noi sunt mult mai eficiente din punct de vedere termic.


Cum pot gestiona cat mai bine urmatoarea situatie: "Proprietar, doresc sa vand apartament(4cam./etj.2/82mp utili/constructie 1982/pozitionat semicentral) in Rm. Valcea pentru a achizitiona un apartament(3cam./etj.1-3/57-70mp utili/constructie 1980-2000/pozitionat semicentral) in Bucuresti, neavand alta sursa de finantare sau posibilitatea sustinerii unui credit.

Florin / 9 Decembrie 2014 ora 15:35
10 Decembrie 2014 ora 15:24

 Avand in vedere ca nu puteti face un schimb direct trebuie sa verificati (in conditiile in care nu aveti sursa de finantare suplimentara) daca cu suma pe care o puteti incasa pe imobilul din Rm. Vilcea puteti achizitiona imobilul dorit din Bucuresti. Pentru o evaluare cat mai corecta a imobilului pe care il detineti, sfatul meu este sa apelati la agentiile imobiliare locale.



Setari Cookie-uri