Cati bani mai fac agentii imobiliari


Dupa o perioada de restructurari sau stagnari ale afacerilor, retelele de agentii imobiliare au reluat, unele timid, altele agresiv, procesul de angajare. Unele companii au in plan recrutarea a pana la 130 de angajati in prima jumatate a anului, iar veniturile la care poate ajunge in prezent un broker sar uneori de 2.000 de euro pe luna.

1 Cate posturi aveti disponibile pentru primul semestru? Ce tip de angajati cautati?

Valentin Ilie CEO, Coldwell Banker Affiliates of Romania
Avem disponibile aproximativ 70 de posturi pe termen scurt. Sunt minim 70 de posturi, tinand cont de deschiderea unor noi sucursale dar si de diversificarea activitatii pe alte segmente, precum property management.

Pentru pozitiile de brokeri cautam persoane atat cu experienta, cat si fara experienta. Cand spun experienta ma refer la consultanti/brokeri care au coordonat activitatea de vanzari pe diferite proiecte sau au lucrat in diferite companii care activau pe segmentul vechi.

Cautam persoane care sa fie vanzatori buni, buni comunicatori si persoane cu care sa construim o relatie buna. Daca nu au experienta dar au calitatile necesare, ii vom oferi timp pentru a invata alaturi de programe de training.

Pentru pozitiile de management, experienta este necesara 100%.

Catalin Scripcaru Presedinte, Century 21 Romania
Pentru primul semestru al acestui an, posturile disponibile in reteaua Century 21 se situeaza in intervalul 100 - 130, in functie si de rata de crestere a numarului de agentii din retea. Sunt cautati oameni din absolut toate domeniile, care au profilul unui agent imobiliar de succes. Prin asta intelegem sa aiba spirit antreprenorial, sa fie adeptul unui program felixibil si sa isi doreasca sa fie rasplatit pe masura performantelor sale.

Din experienta noastra, cateva surse de buni agenti sunt cumparatorii, agentii de asigurari sau agentii de vanzari ori ofiterii de marketing ce lucreaza in domeniul creditarii ipotecare.
George David Fondator, Galaxy Imob
Trebuie mentionat ca Galaxy Imob este un grup de firme care activeaza sub umbrela aceluiasi brand. Noi nu cautam angajati, ci parteneri independenti. Pentru grupul nostru nu este importanta experienta in domeniu, ci o suma de calitati cu care se identifica un leader.

In acest moment grupul Galaxy Imob este intr-un proces de extindere atat din punctul de vedere al partenerilor, cat si din punctul de vedere al serviciilor oferite. Drept urmare, putem aprecia posturile disponibile pentru primul semestru intre 20 si 25.

preview intrebare
1
2
3
4
5
6
Setari Cookie-uri