Cati bani mai fac agentii imobiliari


Dupa o perioada de restructurari sau stagnari ale afacerilor, retelele de agentii imobiliare au reluat, unele timid, altele agresiv, procesul de angajare. Unele companii au in plan recrutarea a pana la 130 de angajati in prima jumatate a anului, iar veniturile la care poate ajunge in prezent un broker sar uneori de 2.000 de euro pe luna.

2 Cum arata portretul celui care aplica la joburile companiei in prezent? Ce asteptari salariale are un candidat astazi fata de perioada 2007-008?

Valentin Ilie CEO, Coldwell Banker Affiliates of Romania
Procesul de recrutare dureaza mai mult si este mai dificil pentru pozitiile de brokeri. Multi candidati sunt lipsiti de experienta dar, mult mai important, nu au abilitatile necesare.

Sunt si brokeri care au lucrat pe segmentul vechi, sunt si brokeri care au lucrat in trecut in companii de consultanta imobiliara, analizam atent fiecare candidat.

Asteptarile privind veniturile nu sunt foarte diferite fata de perioada de boom. Si atunci si acum, brokerii erau remunerati pe baza de comision. Veniturile au scazut in principal deoarece au scazut preturile de tranzactionare, dar un broker experimentat si dedicat activitatii sale poate ajunge cu siguranta la venituri similare.
Catalin Scripcaru Presedinte, Century 21 Romania
Astazi, media de varsta a candidatului pentru o cariera in imobiliare a crescut de la 25 de ani, anul trecut, la 28 de ani. In acelasi timp, noua structura a candidatilor a cunoscut o diminuare a ponderii studentilor atrasi de o cariera in imobiliare (acum doar 9% din total) si a crescut ponderea agentilor de vanzari (21%), a persoanelor cu functii de conducere (17%), a operatorilor calculator (6%) si a inginerilor (3%).

Asteptarile salariale ale candidatilor le vom afla la sfarsitul campaniei de recrutare, inceputa in luna februarie prin programul “Scimba-ti viata”, care continua cu evenimentul "Anagajatori de Top" ce va avea loc in aprilie.
George David Fondator, Galaxy Imob
Avem fosti antreprenori, brokeri de asigurari, personal din domeniul bancar, marea majoritate peste 30 de ani, oameni intreprinzatori, siguri pe ei, care stiu de la bun inceput ca remunerarea este direct proportionala cu realizarile.

In Galaxy Imob nu exista salarii, avem nevoie de oameni care stiu sa munceasca pentru ei, toti partenerii colaborand strict pe baza de comision.
preview intrebare
1
2
3
4
5
6
Setari Cookie-uri