Cum vor evolua preturile la locuinte in a doua parte a anului?


Un feature editorial adus in premiera in Romania, Wall-Street Q&A, va pune in fata unor intrebari comune adresate mai multor reprezentanti din aceeasi industrie, oferindu-va astfel posibilitatea de a afla, in paralel, parerea fiecaruia dintre acestia privind subiectele prezentate.

5 Care va fi dinamica procentuala a preturilor medii la locuinte in a doua jumatate a acestui an?

Octav Mihailescu Residential Associate Director, CB Richard Ellis
In continuare preturile vor creste ca si in primul trimestru al acestui an. Preturile medii de vanzare a proiectelor destinate populatiei cu venituri medii vor inregistra cea mai mare crestere, aproximativ 20% pe tot anul 2007, comparativ cu 2006. Pentru proprietatile de lux situate in proiecte tip vila sau in cladiri de inaltime joasa preturile vor creste usor (5-10%) in 2007, pe acest segment inregistrandu-se in prezent un relativ echilibru. Se anticipeaza, de asemenea, ca preturile de vanzare pentru apartamentele situate in blocuri vechi va creste cu 10-15%, deoarece noile proiecte nu pot acoperi inca cererea existenta pe termen mediu si scurt.
Razvan Stroescu Manager Residential Brokerage, Coldwell Banker Affilliates of Romania
Piata materialelor de constructii va avea o crestere de 5-7% iar cea a salariilor 7-10%. Din acesti factori vom avea o crestere de 12-17%, la care se va adauga si cresterea preturilor pentru locuintele vechi ceea ce va conduce la o crestere si mai mare. Un alt factor important este pretul terenurilor. Constructorii au dezvoltat ansambluri rezidentiale pe terenuri achizitionate in urma cu 2-5 ani. In momentul cand se vor incepe constructii pe terenurile achizitionate in ultimii 2 ani pretul terenurilor va afecta si mai mult pretul final al apartamentelor. Astfel, ne putem astepta la o crestere de pana la 15-20% a preturilor pentru apartamentele noi.
Ilinca Paun Residential Operations Manager, Colliers International
10%.
Sorin Lacusta Dir. Proiecte Rezidentiale, Regatta
10%-15%.
preview intrebare
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
Setari Cookie-uri