Cum vor evolua preturile la locuinte in a doua parte a anului?


Un feature editorial adus in premiera in Romania, Wall-Street Q&A, va pune in fata unor intrebari comune adresate mai multor reprezentanti din aceeasi industrie, oferindu-va astfel posibilitatea de a afla, in paralel, parerea fiecaruia dintre acestia privind subiectele prezentate.

9 In ipoteza unei scumpiri a materialelor si a fortei de munca din constructii in viitorul apropiat (1-2 luni), in cat timp si cum se va rasfrange aceasta asupra pretului locuintelor?

Octav Mihailescu Residential Associate Director, CB Richard Ellis
Marea majoritate a locuintelor noi se vand inca din stadiu de proiect. Developerii ansamblurilor rezidentiale au inclus deja aceste previziuni in pretul locuintelor, iar cei care nu au facut-o pot avea probleme financiare in viitor. Lipsa fortei de munca si, prin urmare, importul de forta de munca in constructii va avea in viitorul apropiat o pondere mai mare in cresterea preturilor decat cresterea costului materialelor de constructii.
Razvan Stroescu Manager Residential Brokerage, Coldwell Banker Affilliates of Romania
Pretul apartamentelor noi care inca se afla in constructie va reflecta direct aceasta crestere a costurilor. Piata celorlalte apartamente va reactiona mai lent.
Sorin Lacusta Dir. Proiecte Rezidentiale, Regatta
Dezvoltatorii vor reactiona imediat, deoarece ei sunt implicati direct. Cumparatorii vor mai trece printr-o perioada frustranta, ca multe altele de pana acum, dupa care vor intra in perioada de acceptare. Cumparatorii vor avea nevoie de mai mult timp de reactie, dar nu mai mult de 3 luni.
Ilinca Paun Residential Operations Manager, Colliers International
N.A.
preview intrebare
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
Setari Cookie-uri