Unde ne angajam in a doua jumatate a anului?


Inca de la inceputul anului, asistam la un adevarat boom pe piata locala de recrutare, tot mai multe companii extinzandu-si reteaua la nivel national, in timp ce un numar important de jucatori straini isi fac simtita prezenta in randul angajatorilor. Specialistii HR, consultati de Wall-Street, estimeaza ca si cea de-a doua jumatate a anului va fi cel putin la fel de dinamica ca si prima. Cele mai cautate sectoare raman, in continuare, cele de Banking, IT, constructii, outsourcing si real-estate.

3 Care credeti ca sunt principalele explicatii pentru aceasta evolutie?

Laura Husti Radulet PR Specialist, Lugera & Makler
Cresterea cererii de forta de munca se explica prin aparitia de noi jucatori pe piata muncii, absenta specialistilor de nisa (orientati spre cariere in alte tari), prin fenomenele de migratie a fortei de munca, dar si prin nivelul salarial si al beneficiilor mai mic decat acela din alte state ale Uniunii Europene. In aceste conditii, companiile apeleaza la serviciile agentiilor de recrutare sau opteaza pentru externalizarea unor servicii de HR.
Cristina Pasat Director General, Professional
Una dintre explicatiile evidente este cresterea ritmului de dezvoltare al pietei, cresterea numarului de angajatori si a activitatii acestora. O alta explicatie este cresterea ariei de acoperire a Professional prin deschiderea de noi birouri regionale si derularea unor importanti clienti locali.
Madalina Didea Managing Partner, Hart Human Resource Consulting
Asa cum spuneam asistam la un boom al pietei de recrutare, deoarece multe afaceri se extind, altele isi deschid acum filiale locale. Si candidatii pe de alta parte sunt mult mai dinamici si mai dispusi sa schimbe rapid un job fata de ceilalti ani.
preview intrebare
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
Setari Cookie-uri