Unde ne angajam in a doua jumatate a anului?


Inca de la inceputul anului, asistam la un adevarat boom pe piata locala de recrutare, tot mai multe companii extinzandu-si reteaua la nivel national, in timp ce un numar important de jucatori straini isi fac simtita prezenta in randul angajatorilor. Specialistii HR, consultati de Wall-Street, estimeaza ca si cea de-a doua jumatate a anului va fi cel putin la fel de dinamica ca si prima. Cele mai cautate sectoare raman, in continuare, cele de Banking, IT, constructii, outsourcing si real-estate.

4 Care sunt asteptarile dvs. in ceea ce priveste tendinta de externalizare a firmelor romanesti catre o agentie de recrutare?

Laura Husti Radulet PR Specialist, Lugera & Makler
Ne dorim sa nu intampinam reticenta actionariatului companiilor romanesti, in ceea ce priveste externalizarea serviciilor de resurse umane. Firmele de stat, spre exemplu, nu apeleaza inca la externalizarea acestor servicii. Din partea companiilor multinationale, care se orienteaza spre deschiderea de noi sucursale, primim numeroase cereri pentru servicii de leasing de personal, payroll, selectie si recrutare de personal, training, consultanta si outsourcing si ne asteptam ca numarul acestor cereri sa continue sa creasca.
Cristina Pasat Director General, Professional
Majoritatea companiilor romanesti care lucreaza cu o agentie specializata apeleaza la serviciile de recrutare (companiile straine apeleaza si la alte servicii). Tendinta de crestere a externalizarii se datoreaza cresterii dificultatii de a gasi personal bine pregatit. Probabil ca aceasta crestere se va mentine in continuare, din ce in ce mai multe companii romanesti apeland la serviciile specializate de recrutare.
Madalina Didea Managing Partner, Hart Human Resource Consulting
Din ce in ce mai multe companii inteleg beneficiile de a lucra cu o agentie care are ca si obiect de activitate serviciile de resurse umane. Si companiile romanesti si cele multinationale ineleg ca avantajul competitiv vine si din concentrarea pe mai mult a resurselor interne pe activitati strategice ce tin in mod direct de obiectul de activitate al respectivei afaceri, din castigarea de timp prin externaliazarea anumitor servicii. Deja nu as mai face o distinctie marcanta in ceea ce priveste filosofia de lucru intre companiile romanesti si cele cu capital strain.
preview intrebare
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
Setari Cookie-uri