Unde ne angajam in a doua jumatate a anului?


Inca de la inceputul anului, asistam la un adevarat boom pe piata locala de recrutare, tot mai multe companii extinzandu-si reteaua la nivel national, in timp ce un numar important de jucatori straini isi fac simtita prezenta in randul angajatorilor. Specialistii HR, consultati de Wall-Street, estimeaza ca si cea de-a doua jumatate a anului va fi cel putin la fel de dinamica ca si prima. Cele mai cautate sectoare raman, in continuare, cele de Banking, IT, constructii, outsourcing si real-estate.

7 Care vor fi efectele intensificarii ritmului de recrutare in a doua parte a anului?

Laura Husti Radulet PR Specialist, Lugera & Makler
Intensificarea ritmului de recrutare presupune un volum de munca mai mare. In cazul serviciilor de munca temporara, marginea de profit este mai mica in comparatie cu aceea a firmelor care dezvolta in special servicii de Executive Search, in vreme ce volumul serviciilor este foarte mare. A doua jumatate a anului va fi aglomerata, dinamica, iar serviciile oferite se vor adapta nevoilor clientilor si pietei fortei de munca.

Cristina Pasat Director General, Professional
Probabil ca in a doua parte a anului nu se vor inregistra diferente spectaculoase fata de primul semestru. Abundenta ofertelor de locuri de munca va persista in continuare, candidatii vor fi in continuare relativ mobili si vor tinde sa exploateze conjunctura de piata creata (vor accepta cu mai mare usurinta o oferta).
Madalina Didea Managing Partner, Hart Human Resource Consulting
Va deveni si mai dificil probabil ca agentiile de recrutre si companiile sa identifice in piata persoane calificate si motivate, va fi un si mai accentuat razboi pentru talente. Vor continua sa fie emise expectatii salariale mai mari decat in anii precedenti chiar si pentru pozitii de intrare sau de specialisti, ceea ce uneori va ingreuna procesul decizional si de plasare a candidatilor.
preview intrebare
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
Setari Cookie-uri