Unde ne angajam in a doua jumatate a anului?


Inca de la inceputul anului, asistam la un adevarat boom pe piata locala de recrutare, tot mai multe companii extinzandu-si reteaua la nivel national, in timp ce un numar important de jucatori straini isi fac simtita prezenta in randul angajatorilor. Specialistii HR, consultati de Wall-Street, estimeaza ca si cea de-a doua jumatate a anului va fi cel putin la fel de dinamica ca si prima. Cele mai cautate sectoare raman, in continuare, cele de Banking, IT, constructii, outsourcing si real-estate.

8 Care vor fi noutatile in ceea ce priveste diversificarea si imbunatatirea calitatii serviciilor oferite de firmele de recrutare (in semestrul II)?

Laura Husti Radulet PR Specialist, Lugera & Makler
Dorim sa devenim integratorii preferati de resurse umane din Romania si nu numai. Apreciem ca Lugera & Makler se va dezvolta in continuare in functie de clienti si de nevoile acestora. Ramanem fideli obiectivului nostru major, de a avea clienti, candidati, colaboratori si colegi 100% multumiti de serviciile integrate de HR pe care le oferim si de a creste alaturi de acestia.

In prezent, Lugera & Makler are birouri regionale in Timisoara, Brasov, Ploiesti, Arad, Iasi si Cluj, pe langa sediul central si Jobs Shop-ul din Bucuresti. Cota de piata a Lugera & Makler va creste, anul acesta, la aproximativ 25-30%.
Cristina Pasat Director General, Professional
Majoritatea agentiilor si-au segmentat serviciile de recrutare in parti componente, existand un numar din ce in ce mai mare de clienti care cumpara servicii partiale (de exemplu numai preselectia Cv-urilor sau numai testarea candidatilor). Aceasta tendinta se va mentine probabil si in semestrul al doilea. In ceea ce priveste imbunatatirea calitatii serviciilor, Professional a facut constant eforturi cu rezultate vizibile in acest sens, si suntem convinsi ca si celelalte agentii au o preocupare in aceasta directie. Mobilitatea din ce in ce mai crescuta a candidatilor face dificila chiar si munca unui recruiter specializat, fiind necesar un efort sporit pentru a furniza angajatorului candidatii potriviti.
Madalina Didea Managing Partner, Hart Human Resource Consulting
Probabil ca vom asista la o specializare atat din mers cat si poate strategica a agentiilor de recrutare pe anumite domenii de activitate, ceea ce probabil ca va conduce si catre o crestere a calitatii serviciilor. Pe de alta parte, cred ca se vor rafna metodele de evaluare in vederea selectiei prin utilizarea unor instrumente mai elaborate si mai rafinate de investigare a compatibilitatii cu posturile vacante, cu cultura organizatiei, de sondare a motivatiilor si valorilor.
preview intrebare
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
Setari Cookie-uri