Directorii de HR de la companii de top, despre responsabilitatea fata de angajati


Angajatii sunt cea mai importanta resursa a unei companii. Ei sunt si "ambasadorii" care pot transmite cele mai credibile mesaje despre responsabilitatea aceasteia. In plus, studiile arata ca, pentru tot mai multi angajati, valorile sociale si etice ale companiei la care lucreaza au devenit importante.

De aceea, angajatii trebuie sa fie un public important pentru strategia de CSR a oricarei companii.

Pentru a vedea ce inseamna in practica acest lucru, ResponsabilitateSociala.ro i-a invitat sa raspunda la cateva intrebari pe directorii de HR de la cinci companii de top din Romania.

5 Ce stiti, din interviurile de recrutare pe care le faceti, noii angajati sunt atrasi de ideea ca organizatia dumneavoastra este cunoscuta ca o companie responsabila? Este importanta o astfel de perceptie in optiunea pe care o fac pentru un nou loc de munca?

Roxana Rotaru Director de Resurse Umane, Orange Romania
Desi responsabiliatea corporativa nu este un factor decisiv in alegerea unui loc de munca, in situatia in care beneficiile oferite sunt similare, un program coerent de responsabilitate corporativa poate creste preferinta de a lucra pentru o companie sau alta. Angajatii noi beneficiaza de un program dedicat prin care li se prezinta compania, brandul si valorile lui, inclusiv programul de responsabilitate corporativa.
Desiree Diaconescu Director Resurse Umane, Tuborg Romania
Este extrem de importanta aceasta perceptie, pentru ca asa cum o companie are nevoie de angajati dedicati si implicati, si angajatii au nevoie de un loc de munca stabil, in care sa aiba posibilitatea sa se dezvolte profesional. In plus, imaginea companiei si perceptia acesteia ca membru activ al societatii devin din ce in ce mai importante in alegerea unei companii unde sa lucrezi, aici intervenind partea emotionala si mandria de a spune "Eu lucrez aici!".

Anca Bancu Director Resurse Umane, Ozone Laboratories
Deocamdata este devreme sa ne pronuntam asupra acestui aspect, cata vreme importanta strategiei de CSR a unei companii si ideea de companie responsabila nu sunt inca familiare tuturor potentialilor candidati. Speram ca, intr-un viitor nu foarte indepartat, programele si strategia de CSR ale Ozone Laboratories sa fie un criteriu important pentru care viitorii angajati sa aleaga aceasta companie, iar reputatia de angajator responsabil sa incline balanta in alegerea unui job in cadrul companiei noastre. Intr-o piata echilibrata, in care companiile vor oferi salarii, alte tipuri de beneficii si respect pentru angajatii lor, aceasta componenta de responsabilitate va face diferenta, angajatii optand sa se indrepte catre companii care se preocupa de binele si de viitorul comunitatii.

Simona Popovici Country HR Manager, Coca-Cola HBC Romania & Moldova
Piata fortei de munca se maturizeaza, iar potentialii angajati cauta mai mult decat un loc de munca in cadrul unei companii; ei cauta un loc de munca in cadrul unei companii responsabile fata de toti constituentii sai. Spre exemplu, am remarcat ca noii angajati cauta companii responsabile, care isi respecta angajamentele legale impuse de legislatie, si, prin urmare, angajamentele fata de ei. Astfel, comportamentul etic al unei companii se rasfrange si asupra lor.

Brandusa Fecioru Director Resurse Umane, A&D Pharma
Potentialii nostri angajati sunt de obicei foarte bine informati cu privire la companie, atunci cand participa la interviu. Intr-o piata competitiva cum este piata farma, orice criteriu care poate face diferenta intre angajatori este foarte important. Responsabilitatea sociala a companiei este un astfel de criteriu important, si adesea angajatii prefera sa se orienteze catre o companie implicata social, atat extern cat si intern, fie pentru ca isi doresc sa se implice activ in actiunile de CSR ale companiei, fie pentru ca implicarea sociala este un criteriu de evaluare al respectului pe care compania il acorda atat oamenilor in general dar si propriilor angajati.

Eliza Udoi Directorul de Resurse Umane, Carpatcement
Din discutiile purtate cu candidatii la posturile noastre disponibile, am putut observa ca multe dintre activitatile de responsabilitate sociala ale companiei noastre sunt cunoscute deja de pe site-ul www.carpatcementcsr.ro. Multi au apreciat implicarea noastra in problemele sociale si de mediu, aceasta contribuind in unele cazuri la cresterea atractivitatii companiei noastre pe piata muncii.
preview intrebare
1
2
3
4
5
Setari Cookie-uri