Ce inseamna sa fii broker la Bursa?


Cu totii am auzit de brokerii de la Bursa, dar putini stiu ce prespupune acest job si care este activitatea de zi cu zi a acestora. Pentru a afla mai multe lucruri despre aceasta meserie am rugat trei brokeri sa ne raspunda la 10 intrebari standard. Concluzia: un broker este conectat in permanenta la bursa, dar si la mass media, iar acest job presupune in primul rand o pasiune pentru piata de capital.

Un articol de Lucia Maxim

2 Cum ati ajuns sa lucrati in cadrul acestui SSIF?

Gabriel Necula Director Adjunct de Operatiuni, Prime Transaction
Am gasit aici, la Prime Transaction un mediu de lucru profesionist, care cauta dezvoltarea si oferirea serviciilor la standarde inalte. Cunoscand ce insemna un astfel de mediu din experienta avuta in strainatate, mi-a fost foarte usor sa ma alatur echipei si sa incep un proiect de durata.
Andrei Ciubotaru Broker, Vanguard
Am depus un CV cu mult timp inainte, la un moment dat s-a eliberat o pozitie in organigrama, la interviu am fost considerat potrivit, apoi dupa ceva timp am fost transferat pe pozitia pe care o ocup acum.
Gabriel Aldea Responsabil Departament Front Office, Intercapital Invest
Intercapital a fost societatea de investitii financiare la care am deschis primul cont de investitii. Prin prisma acestui fapt am urmarit pas cu pas evolutia companiei si realizarile ei. Doua caracteristici ale acesteia m-au facut sa imi doresc sa lucrez aici: profesionalismul si inovatia permanenta. Ulterior angajarii, am constatat o a treia, care vine sa le sustina pe primele doua: un mediu de lucru foarte placut.
Nu ajunge insa sa iti doresti sa lucrezi intr-o companiei, trebuie sa ti se ofere si posibilitatea sa o faci. Aceasta posibilitate s-a creat in momentul in care Intercapital a anuntat ca intentioneaza sa recruteze doi brokeri. Nu puteam sa o ratez.
preview intrebare
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
Setari Cookie-uri