Ce inseamna sa fii broker la Bursa?


Cu totii am auzit de brokerii de la Bursa, dar putini stiu ce prespupune acest job si care este activitatea de zi cu zi a acestora. Pentru a afla mai multe lucruri despre aceasta meserie am rugat trei brokeri sa ne raspunda la 10 intrebari standard. Concluzia: un broker este conectat in permanenta la bursa, dar si la mass media, iar acest job presupune in primul rand o pasiune pentru piata de capital.

Un articol de Lucia Maxim

9 Daca ati fi nevoit sa renunati la acest job, ce altceva ati face?

Gabriel Necula Director Adjunct de Operatiuni, Prime Transaction
Cred ca m-as implica in partea de comunicare, de PR. A fi broker inseamna sa comunici mult cu clientii. Totul se invarte in jurul atragerii de clienti, de sume investite si de relationarea cu acestia. O alta varianta ar fi implicarea in consultanta pentru companii care doresc dezvoltarea prin intermediul pietei de capital. Aceste doua variante cred ca pot fi continuari firesti ale carierei incepute prin activitatea de broker.
Andrei Ciubotaru Broker, Vanguard
As alege o meserie care sa implice intotdeauna munca pe proiect. Ai un anumit obiectiv de atins intr-o anumita perioada de timp (L-ai atins? Da. Bine, treci la urmatoarea chestie. Nu l-ai atins? Liber dreapta, lasa locul altcuiva). Timpul meu il consider foarte pretios ca sa il irosesc facand o meserie care nu mi se potriveste sau in care nu dau randament. Daca nu dau randament nici renumeratia nu va fi grozava, si atunci as simti ca imi fur singur caciula.
Gabriel Aldea Responsabil Departament Front Office, Intercapital Invest
Nu mi-am mai pus aceasta intrebare. In mod cert ar fi un job legat tot de piata de capital.
preview intrebare
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
Setari Cookie-uri