Ce inseamna sa fii broker la Bursa?


Cu totii am auzit de brokerii de la Bursa, dar putini stiu ce prespupune acest job si care este activitatea de zi cu zi a acestora. Pentru a afla mai multe lucruri despre aceasta meserie am rugat trei brokeri sa ne raspunda la 10 intrebari standard. Concluzia: un broker este conectat in permanenta la bursa, dar si la mass media, iar acest job presupune in primul rand o pasiune pentru piata de capital.

Un articol de Lucia Maxim

10 Ce sfaturi ati da unui tanar care isi doreste sa devina broker?

Gabriel Necula Director Adjunct de Operatiuni, Prime Transaction
Oricine isi doreste sa devina broker cred ca trebuie sa cunoasca cele doua aspecte ale acestui job. Se incepe cu partea de vanzare a produselor companiei la care lucrezi pentru a-ti alcatui portofoliul de clienti si apoi incepi sa administrezi si sa lucrezi efectiv cu ei. Principalul gand al celor care vor acest job este sa administrarea banilor, dar uita ca mai intai trebuie sa munceasca pentru a atrage acesti bani. Toti cei care vor sa lucreze ca broker, cred ca trebuie sa fie pasionati de acest domeniu si sa nu-l priveasca doar ca pe un job interesant, deoarece rezultatele vor veni in timp si cu munca.
Andrei Ciubotaru Broker, Vanguard
Fii increzator in tine, invata cat de mult posibil (intotdeauna va fi ceva nou de invatat) si sa ai rabdare sa cresti
Gabriel Aldea Responsabil Departament Front Office, Intercapital Invest
In primul rand, sa fie convins ca isi doreste acest lucru. Pentru aceasta ii recomand mai intai sa isi deschida un cont de investitii cel putin virtual. Important nu este randametul, ci daca ii face placere sa tranzactioneze si sa urmareasca zilnic evolutia bursei. In paralel, ii recomand sa studieze si sa acumuleze cat mai multe informatii si cunostinte despre piata de capital. Evident ca este vorba despre un proces care nu se poate desfasura peste noapte.
Pasiunea pentru domeniul pietei de capital si acumularea cunostintelor necesare nu sunt insa suficiente pentru a face fata meseriei de broker. Elementul esential, care este ignorat de multi, este placerea si usurinta in a comunica cu investitorii. Din acest punct de vedere, comunicarea poate fi elementul esential care face diferentierea intre brokerii slabi si cei buni.
preview intrebare
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
Setari Cookie-uri