Vrei sa iti cumperi un apartament nou? Afla incotro se indreapta preturile


Preturile apartamentelor noi au dat semne de stabilizare in primele luni ale anului, insa potentialii cumparatori sunt de parere ca mai este loc de scadere. Cum vor evolua in continuare preturile si ce sanse are 2010 sa fie un an mai bun pentru piata rezidentiala ne vor spune un consultant, un evaluator, un dezvoltator si un director de portal imobiliar.

3 Ce sanse are 2010 sa fie un an mai bun fata de 2009 pentru piata rezidentiala?

Adrian Crivii presedinte, Darian
Este posibil sa vedem o mentinere si chiar o crestere a numarului de tranzactii pe piata rezidentiala, acest fapt datorandu-se, din nou, comparatiei cu cifrele anului 2009. Accesul la finantare pentru achizitia de locuinte depinde in ultima instanta de mersul economic general, de optimismul privind relansarea economiei in ansamblu. Inainte de aceste semne, piata imobiliara nu are baze sanatoase pe care sa poata creste.
Valentin Ilie CEO, Coldwell Banker Affiliates of Romania
Sunt sanse mari, dar spre sfarsitul anului. Este important de stiut ca insa ca u an mai bun nu inseamna neaparat vanzari mai multe la preturi mai mari. Un an bun inseamna vanzatori si cumparatori bine informati. De asemenea, un an bun poate insemna preturi corecte, stabilite transparent.
Asher Lax director de marketing si vanzari, Adama
Asa cum a inceput, se pare ca, cel putin pentru noi, anul 2010 daca nu este mai bun , este cel putin la fel de bun ca si 2009. Vindem in medie de 15 20 de apartamente peluna si suntem convinsi ca ar putea fi un an mai bun daca TVA-ul de 5% s-ar aplica si la apartamentele cu pret de vanzare de peste 380.000 lei.
Adrian Erimescu director general, imobiliare.ro
La cat de slab a fost anul trecut, 2010 are mari sanse sa fie un an mai bun. Din punct de vedere economic, 2010 nu va fi un an usor, insa poate fi un an al oportunitatilor. Cred ca se va adanci diferenta intre oamenii care isi asuma noile conditii si imbratiseaza schimbarea si cei care raman ancorati in termenii si regulile pietei de boom. Cei care vor reusi sa se adapteze, vor avea cu siguranta un an mai bun.
preview intrebare
1
2
3
4
5
Setari Cookie-uri