Vrei sa iti cumperi un apartament nou? Afla incotro se indreapta preturile


Preturile apartamentelor noi au dat semne de stabilizare in primele luni ale anului, insa potentialii cumparatori sunt de parere ca mai este loc de scadere. Cum vor evolua in continuare preturile si ce sanse are 2010 sa fie un an mai bun pentru piata rezidentiala ne vor spune un consultant, un evaluator, un dezvoltator si un director de portal imobiliar.

5 Ce sfat ati da unui tanar care vrea sa isi cumpere o locuinta noua? La ce sa fie atent si ce sa evite?

Adrian Crivii presedinte, Darian
Locatia este extrem de importanta atunci cand se urmareste conservarea cea mai eficienta a valorii locuintei. De asemenea, elemente cu influenta mare asupra valorii unei proprietati sunt calitatea constructiei si a finisajelor, precum si adecvarea ei functionala din punct de vedere a suprafetelor, izolarii termice sau compartimentarii.
Valentin Ilie CEO, Coldwell Banker Affiliates of Romania
Sa caute, sa gasesca mai multe variante, sa compare bine. Sunt multe capcane in care poate sa cada. Recomand atentie si sa lucreze cu specialisti pentru aspectele tehnice si juridice. Trebuie sa se protejeze in cazul in care ceea ce cred ei ca vor primi este exact ceea ce vor primi, iar in cazul in care nu primesc, sa existe descrisa negru pe alb solutia de rezolvare. Sunt multe cazuri in care finisajele nu sunt cele promise, locurile de parcare sunt prea mici, etc.
Asher Lax director de marketing si vanzari, Adama
Credem ca cel mai important este ca dezvoltatorul sa fie unul de incredere, care se afla de mult timp pe piata, a dezvoltat si livrat mai multe poiecte si care nu fuge imediat ce da de greu. O locuinta o cumperi uneori pe viata, de aceea este nevoie de o relatie de parteneriat, si nu de una de la vanzator la cumparator.
Adrian Erimescu director general, imobiliare.ro
Sa isi acorde timpul necesar pentru a se informa si sa apeleze la o agentie imobiliara cu adevarat profesionista, in care poate avea incredere. Pe piata au aparut oportunitati, trebuie doar depistate. Locuinta ideala nu exista, cumparatorul va face intotdeauna un compromis intre suma pe care o plateste si ce anume cumpara. Este important sa stie ce e cu adevarat important pentru el: locatia, confortul, accesul la mijloace de transport etc. Isi poate face o lista cu top trei caracteristici pe care locuinta sa trebuie sa le aiba si la care nu poate renunta, il va ajuta enorm sa ia decizia potrivita pentru el.
preview intrebare
1
2
3
4
5
Setari Cookie-uri