Vrei sa iei pulsul Bursei, dupa evolutia din primul trimestru? Afla ce spun specialistii


Dupa un prim trimestru pozitiv pe piata de capital romaneasca, potentialul de crestere ramane in continuare ridicat si apetitul la investitii este pe un trend pozitiv. Vezi ce asteptari au brokerii de la urmatoarele luni pe bursa si care sunt principalele repere determinante ale evolutiilor viitoare.

5 Vom vedea listari semnificative pe bursele romanesti pana la finalul anului?

Dragos Darabut Analist, Tradeville
Greu de spus, as fi mai degraba pesimist decat optimist in aceasta privinta, tergiversarea procedurii de listare a Fondului Proprietatea fiind cel mai elocvent exemplu si punand sub semnul intrebarii aproape orice initiativa de acest gen.
Gabriel Necula director adjunct de operatiuni, Prime Transaction
Probabil vom vedea cateva listari in acest an in special cele anuntate de bursa SIBEX. Speram cu totii ca procedurile listarii FP sa fie urgentate pentru a avea una dintre cele mai importante societati romanesti la cota bursei, dar deocamdata raman doar discutii.

Deocamdata nu sunt asteptari foarte mari in privinta unor listari notabile pe bursa.
Georgiana Pacesila asset manager, Confident Invest
S-au anuntat deja cateva listari mai ales catre a doua jumatate a anului si cred ca se vor bucura de succes, multe fiind asteptate inca de anul trecut dar amanate pe fondul nervozitatii pietelor.
Nicu Grigoras Broker, Intercapital Invest
Este greu se spus daca vom vedea mai multe IPO-uri pe bursele romanesti in perioada imediat urmatoare. Probabil si piata ofertelor initiale de vanzare de actiuni se va dezgheta odata cu revenirea optimismului investitorilor. Momentul ar putea fi unul destul de favorabil avand in vedere ca accesul companiilor la finantarea bancara este mult ingreunat, iar bursa ofera o alternativa viabila de atragere a banilor.

Marian Lupu director general adjunct, Estinvest
Destul de slabe sperantele anul acesta. In afara de listarea BVB, putini emitenti noi vor aparea pe piata. Cred ca de la inceputul anului viitor, odata cu iesirea cu adevarat din criza, emitenti vor prinde curaj si vor incerca sa profite de avantajele listarii pe o piata reglementata. Probabil tot atunci va ajunge si Fondul Proprietatea la bursa.
preview intrebare
1
2
3
4
5
Setari Cookie-uri