Care au fost marii angajatori in primele luni din 2010?


In primele trei luni din 2010 au avut loc mai degraba angajari ocazionale pe posturi de specialisti si middle manageri. Printre companiile cele mai active la capitolul angajari sunt cele din industria de BPO. Afla mai multe in Q&A-ul propus astazi de jurnalistii Wall-Street.

3 Ce tip de angajati au fost cautati in 2010 pe piata - ca experienta, varsta si pregatire profesionala?

Florin Ochiana HR Operations manager, Lugera & Makler
Voi separa din nou domeniile. Pe partea de munca temporara nu au fost cerinte speciale; au fost anagajati oameni fara experienta, in cea mai mare parte, si muncitori calificati (de exemplu, motostivuitoristi).

Pe partea de recrutare si selectie au fost recrutate atat persoane pentru entry-level, cat si specialisti si persoane pentru middle-management, in industriile mentionate anterior. Varsta si experienta au variat in functie de cerintele postului, bineinteles.

Mihaela Perianu CEO, AIMS
La noi se apeleaza pentru posturi de middle si top management.

In ultima vreme se pune si mai mult accentul pe senioritatea candidatilor, si ma refer la experienta de lucru, maturitate si reputatie. Resursele de candidati sunt foarte mari si selectiile sunt mult mai atent facute.
Bogdan Toth Manager General, HR4U
Cei care au avut sanse mai mari de angajare au fost persoanele cu o experienta de munca de cel putin 3-4 pe un job similar, cu varsta cuprinsa intre 30-40 de ani, disponibili la deplasari si uneori chiar relocari.

Cu precadere s-a cerut experienta in sectoarele: sales, people management, marketing, negotiation, team management etc.
Cornelia Popa HR project manager, Perspective Group
Industria de BPO a fost cea care a absorbit cei mai multi tineri, cunoscatori de cel putin o limba straina la nivel avansat (alta decat engleza).

Totodata, sunt la cautare specialistii cu experienta de 3-5 ani in domeniu, care au obtinut rezultate bune si demonstrabile.
preview intrebare
1
2
3
4
5
Setari Cookie-uri