Q&A: Ce pregatesc restaurantele pentru sezonul de vara?


Restaurantele se confrunta cu schimbari in sezonul de vara. La avantajul de care beneficiaza unitatile cu terase, se adauga schimbari in meniu de pana la 30-35% dintre produse, dar si faptul ca locuitorii Capitalei sunt in vacanta ori aleg divertisment in aer liber, in afara orasului.

4 Ce strategie veti adopta pentru impulsionarea vanzarilor pe timp de vara?

Tinu Sebesanu CEO, Trend Hospitality
Cred ca e tarziu sa mai vorbim acum de strategii dupa un an si jumatate de criza. Noi am luat masuri si le-am luat din timp, inca din 2008.

Am mers pe principiul sa optimizam costurile, si nu sa le taiem, iar astazi suntem in situatia in care nu mai putem reduce fara sa afectam grav, pe termen mediu si lung, calitatea produselor si a serviciilor. Ne vom concentra pe castigarea de cota de piata de la competitori pentru a echilibra reducerea in volum.
Dragos Petrescu Proprietar, City Grill
Pentru acesta vara ne-am propus achizitia de noi unitati profitabile si mentinerea numarului de clienti prin campanii "intelligent value agresive".
Sergiu Nedelea Manager, Casa Iancului
Avem din luna martie a acestui an o reducere de soc, respectiv 50% reducere la preparatele de bucatarie de marti pana vineri (lunea este inchis), intre orele 12-18, iar seara intre 20-22, reducere de 50% la bauturi (exceptie facand vinurile imbuteliate si produsele din tutun).

Am dorit prin aceasta oferta sa ne diferentiem de ceilalti, sa nu avem aceleasi oferte - pranz la 20 lei in doua sau trei variante. Nu este usor, dar asigura lichiditatile, ruleaza marfa si tine echipa antrenata. Pe terman lung, cand probabil vremurile se vor imbunatati, speram sa fim tinuti minte de clienti de astazi.
Joseph Hadad Administrator si Chef, Casa Vernescu
Strategia restaurantului Casa Vernescu este relativ simpla si consecventa.

Pe de o parte, mizam pe oferta clasica, pe meniul de baza, pe care il consideram o promisiune facuta clientilor nostri. In plus, vom apela la actiuni care s-au dovedit a fi de succes, precum ofertele speciale sau evenimentele gastronomice.

De exemplu, cea mai recenta propunere a noastra este Spring Festival care ofera clientilor o selectie de preparate bazate exclusiv pe sparanghel, disponibile intr-un meniu unic, doar in luna mai. De asemenea, vom continua seria de evenimente "The Event Dinner in Town" inceputa in ianuarie anul acesta.
preview intrebare
1
2
3
4
5
Setari Cookie-uri