DEZBATERE: Va lista Statul companiile din portofoliu pana la finalul anului?


Ministerul Economiei, Adriean Videanu, a afirmat ca vrea sa vanda pachetele pe care le detine la mai multe companii energetice de stat sau private, unde are participatii. Termenul inaintat este de 6-9 luni, dar va reusi Statul sa listeze macar o parte dintre companii pana la finalul anului?

3 Eventuala listare a participatiilor din cadrul companiilor din sectorul utilitatilor va crea un real sector defensiv la BVB?

Laurentiu Ciocirlan directorul departamentului de oferte primare, Raiffeisen Capital&Investment
Fara indoiala, dar nu acesta este principalul beneficiu, ci faptul ca BVB ar avea sanse sa devina o Bursa importanta in context regional, cu o adancime suficienta pentru a atrage mari investitori. Bursa ar deveni cu adevarat un canal semnificativ de finantare a economiei.
Andrei Radulescu analist, Target Capital
Nu cred insa ca Transgaz, Transelectrica si eventual Romgaz vor putea constitui un sector defensiv in adevaratul sens al cuvantului, dat fiind ca piata interna de capital este dependenta de evolutia fluxurilor straine de capital.
Ovidiu Fer analist, Wood&Company
Mai sunt si alte companii defensive: telecom sau farma. Intr-o tara cu atata nevoi de investitii si potential de crestere in domeniul energetic (mai ales in ceea ce priveste liberalizarea), nu stiu daca aceste companii sunt chiar defensive.
preview intrebare
1
2
3
4
5
Setari Cookie-uri