Dezbatere cu sefii din leasing: CAND si CUM isi va reveni piata?


Dupa un prim trimestru in care piata autohtona de leasing a scazut cu 32% pana la 242,7 milioane de euro, Wall-Street a vorbit cu managerii companiilor pentru a vedea asteptarile lor in ceea ce priveste volumul total al finantarilor acordate de intreaga industrie la finele lui 2010, dar si despre problemele cu care societatile de leasing se confrunta in continuare pe fondul crizei.

9 Ce credeti ca va determina redresarea economica a Romaniei?

Dan Constantinescu managing director - CSO, UniCredit Leasing
Cred ca aceasta este intrebarea cel mai des pusa in aceasta perioada de criza pe care o parcurgem. In toate mediile apar diverse personalitati si enumera diverse masuri pe care Guvernul Romaniei ar trebui sa le aplice, in primul rand pentru a iesi din criza, iar pe termen mediu si lung pentru a redresa situatia economica a Romaniei.

In opinia mea, asa cum spuneam si anterior, investitiile trebuie sa reprezinte principalul motor de relansare a economiei. Nu trebuie sa uitam ca lipsa infrastructurii a constituit principala frana in dezvoltarea economica a Romaniei in ultimii 20 de ani.

Aceasta perioada este o oportunitate fantastica pentru Guvernul Romaniei sa sprijine dezvoltarea infrastructurii. Iar beneficiile ar fi imense.

Ganditi-va numai la declinul pietei imobiliare si dificultatile dezvoltatorilor imobiliari. Acestia au atat cunostintele, echipamentele, cat si personalul necesar inceperii lucrarilor de infrastructura inca de maine. Iar odata cu ei, totul poate fi repornit: noi locuri de munca, siguranta sociala pentru familiile acestora, revenirea industriei materialelor de constructii, al segmentului transportatorilor si industriei auto, stimularea finantarilor atat in sistem leasing, cat si prin credite bancare, cresterea consumului.

Dar toate acestea nu se pot face decat printr-o alocare chibzuita a resurselor si bugetului de stat, iar cand spun acest lucru ma gandesc la prima masura pe care Guvernul Romaniei trebuia sa o ia inca de la declansarea crizei, si anume aceea de taiere a cheltuielilor, masura pe care orice companie privata a luat-o pentru a-si eficientiza activitatea si pentru a-si mari productivitatea.

De asemenea, cred ca guvernul ar trebui sa se concentreze cat mai mult pe reducerea evaziunii fiscale, a economiei subterane, care, asa cum stim cu totii, reprezinta aproximativ 30% din PIB-ul Romaniei.
Bas Hoekstra director general, ING Lease Romania
Nu doresc sa comentez pe aceasta tema.
Kurt Leitner CEO, Porsche Finance Group
Este clar ca programul de reducere a costurilor pe care Romania il va adopta va avea un impact decisiv asupra redresarii Romaniei, alaturi de modul in care acesta va fi implementat.

In acelasi timp, Romania nu este o insula, multe dintre investitii sunt straine, astfel incat evolutia celorlalte tari va avea si ea un impact asupra Romaniei.
Felix Daniliuc director general, Raiffeisen Leasing
In Romania este nevoie de masuri concrete, atitudine ferma, disciplina si calitate in executia masurilor respective, atat in ceea ce priveste statul, cat si mediul privat.

In plus, conducatorii companiilor private trebuie sa dea dovada de creativitate si incredere in reinventarea si crearea de perspective pentru afacerile pe care le administreaza.
Liviu Serban director general, VB Leasing
Clarificarea incertitudinilor legate de unele economii externe, cat si diminuarea riscului accentuat de nerealizare a obiectivelor propuse in privinta politicii fiscale si a veniturilor publice sunt factori ce pot determina o redresare a tarii pe viitor.

Razvan Diaconescu director general, Impuls Leasing
Redresarea economica a Romaniei va fi determinata de mai multi factori, precum scaderea cheltuielilor bugetare, cresterea volumului investitiilor si stabilitatea cadrului economic, legislativ si social.

preview intrebare
1
2
3
4
5
6
7
8
9
Setari Cookie-uri