Q&A: Din ce au facut bani trainerii in prima parte din 2010?


Companiile care au cheltuit bani pe training anul viitor par sa fie clientii principali ai furnizorilor de servicii profesionale si la inceput de 2010.

6 Au invatat managerii romani ce inseamna trainer sau coach?

Viorel Panaite partener, Human Invest
Cred ca majoritatea companiilor a inteles ca este vorba despre doua tipuri de interventii diferite. Insa coaching-ul si training-ul sunt complementare: training-ul (instruirea) trebuie urmata de un proces de coaching pentru a exista un proces eficient de invatare. In programele noastre combinam coaching-ul si training-ul pentru a asigura un nivel cat mai mare succes.
Lucian Mihai managing partner, Interact
Nu cred ca este vorba despre manageri romani versus manageri straini. Dezbateri legate de training / coaching / mentoring exista si in alte tari, pe multe site-uri, in multe publicatii.

Pe de alta parte, la nivel mondial, majoritatea managerilor nu este constienta inca de rolul sau de principal actor in procesul de formare si dezvoltare a oamenilor si persista inca acea convingere ca daca are legatura cu trainingul, coachingul si dezvoltare, atunci e legat de HR (resurse umane).
Andrei Gosu director general, Ascendis Consulting
Au invatat de mult. Si sunt convins ca apreciaza ajutorul lor.
Adrian Florea managing partner, Trend Consult
Managerii romani au invatat cu timpul la ce ii ajută trainingul si la ce ii ajuta coaching-ul.

Cat despre difererenta dintre trainer si coach, ea nu contează foarte mult, atata vreme cat stii ce, cum si cand sa folosesti.
preview intrebare
1
2
3
4
5
6
Setari Cookie-uri